Anticelulit masaža - koliko može da pomogne?

Jedan od načina eliminacije celulita je anticelulit masaža. Međutim, postavlja se pitanje, koliko ona može da pomogne? Tačnije, da li je dovoljna da se u potpunosti izborimo sa ovim problemom? Devet od deset žena ima problem sa celulitom, i veliki broj njih traga za rešenjem kako da ga se reši. Tako da je priča o ...

Anticelulit masaža - koliko može da pomogne?

Jedan od načina eliminacije celulita je anticelulit masaža. Međutim, postavlja se pitanje, koliko ona može da pomogne? Tačnije, da li je dovoljna da se u potpunosti izborimo sa ovim problemom?

Devet od deset žena ima problem sa celulitom, i veliki broj njih traga za rešenjem kako da ga se reši. Tako da je priča o uklanjanju celulita nešto što se često pominje.

Među rešenjima su anticelulit masaže, kreme i čajevi.

Masaža se nameće kao logično rešenje jer se njom prstima i rukama gnječe i sitne one toliko nepoželjne grudvice koje se nalaze ispod kože.

Postoje razna poređenja celulita sa drugim stvarima iz našeg okruženja. Možda i najbolje je poređenje celulita i loše umešanog testa. Logično, kada dobro izmesite testo, i usitnite sve grudvice ono postaje glatko, zar ne? Ista stvar se očekuje i na koži, ali ljudski organizam ipak nije pravljen od brašna. Cilj masaže je razbijanje masnih naslaga koje se nalaze ispod kože na treniranom području.

Dolazimo i do pitanje da li anticelulit masaže zaista pomažu u borbi protiv celulita? Odgovor je da, ali samo ako je kombinovana sa kvalitetnim anticelulit gelom. Aktivni sastojci anticelulit gela ubrzavanja proces razbijanja masnih naslaga i donose veoma dobre rezultate.

Može li onda anticelulit masaza zaista da pomogne u borbi protiv celulita?

Uzrok celulita

Mnogi misle da celulit imaju samo žene, i da ga dobijaju u određenim godinama - to nije tačno. Celulit imaju čak i bebe! Uz to, mogu da ga imaju i muškarci. Stvar je u tome da ni bebe ni muškarci neće preterano obratiti pažnju na njega, zar ne? Dame se češće ulepšavaju, sređuju i sam pogled na celulit na butinama nije prijatan.

Kako nastaje celulit, šta je on zapravo?

Celulit je sloj masnog tkiva koje se nalazi tik ispod kože. U najvećoj meri se javlja na nogama i butinama, zadnjici i stomaku jer upravo na tim mestima imamo najviše masnih naslaga. Na njegovo pojavljivanje utiče i loš način života, pre svega nedostatak fizičke aktivnosti, loša ishrana i nedovoljno tečnosti u organizmu.

Često se kao uzrok pominje i višak kilograma. To ima smisla, jer gojaznost i celulit idu zajedno, ali i mršave osobe mogu da ga imaju (pod uslovom da nisu anoreksični). Uz to, čak i profesionalni bodibilderi mogu da imaju celulit, čak i oni koji su kombinacija mišića i kože. U tom slučaju pored masaže, treba primeniti i anticelulit dijetu.

Šta podrazumeva anticelulit masaža?

Anticelulit masaža je za razliku od obične prilično agresivna metoda. Vrlo verovatno je da u njoj neće uživati i smatrati da je ona najbolje rešenje za vaš problem sa celulitom. Međutim, ostale metode mogu biti još i bolnije! U to spada i tretman celulita injekcijama, sličan onom koji se radi na licu radi smanjena bora. Taj tretman se naziva mezoterapija celulita. Ne možemo a da ne istaknemo i liposukciju. Ona verovatno jeste najbrži način da se rešite svih oblika masnih naslaga ali sa sobom nosi i najveći rizik.

Rezultati anticelulit masaže

Ona je efikasna ukoliko je radi stručno lice. Masaža pomaže da se masno tkivo odvoji od kože i ravnomerno rasporedi. Samim tim celulit postaje manje vidljiv nego ranije. Anticelulit tretman direktno utiče na samu površinu kože i stimuliše cikrulaciju. Time se dobija zategnutija koža, koja dobija više hranljivih materija iz krvi. Obnavlja se i kolagen koji utiče na čvrstinu i elastičnost kože, a tretman doprinosi i tome da se kroz kožu izbace toksini. Zbog toga su rezultati anticelulit masaže dobri, posebno kada se kombinuju sa pravilnom ishranom, vežbama za celulit i odgovarajućim kremama protiv celulita.

Rezultati tretmana će biti vidljivi tek nakon više ponavljanja, ne zavaravajte se da će jedan odlazak na tretman rešiti sve vaše probleme.

Anticelulit masaža sa limfnom drenažom

Uz masne naslage celulit u telu drži i zarobljene toksine, koje je važno izbaciti. Upravo je limfni sistem zadužen da u organizmu filtrira te toksine. Ukoliko je u manjem zastoju, treba ga pokrenuti. Najbolje rešenje za to je anticelulit masaža sa limfnom drenažom.

Običnom masažom se razbije celulit, a uz limfnu drenažu se postiže brže i efikasnije izbacivanje toksina iz tela.

Veoma je važno da se ta metoda radi na pravi način, pravim smerom i pravim intezitetom. Pokreti u ovoj masaži kreću odozdo na više što je smer protoka limfe kroz limfni sistem.

Faze anticelulit masaze:

 • Prva faza:  kako anticelulit tretman ne bi bilo bolan, koža se prvo zagreva laganim pokretima nekoliko minuta.
 • Druga faza: nakon toga prelazi se na štipanje i pritiskanje kako bi se delovalo na slojeve ispod površine kože. Ovo razlaže celulit i olakšave njegovo izbacivanje iz tela.
 • Treća faza: Ona se završava laganim dugačkim pokretima od kolena naviše, tj. prema srcu, i njihova svrha je da omoguće izbacivanje toksina.

Pri procesu razgradnje masnog tkiva i izbacivanja toksina veoma je važno da posle tretmana unosite dosta vode. Tu korisnu ulogu imaju i anticelulit čajevi.

Anticelulit masaža kod kuće

Sigurno je da novac za nekoliko tretmana nije mali i da ste se zapitali da li je to izvodljivo kod kuće. Možda na prvi pogled i deluje da nije moguće da sami sebi radite anticelulit masažu i masirate delove koji su vam pozadi ali nije tako. Možete to da radite stojeći ili sedeći. Najvažnije, potrebno je imati na umu da morate da znate šta da radite i koje poteze da primenite.

Anticelulit tretman možete raditi dok se tuširate, ili još bolje odmah nakon tuširanja. Tada su vam pore otvorene a koža topla. Masažer za celulit može u velikoj meri da vam pomogne, a postoji i tzv. suvo četkanje.

Evo i koraka potrebnih da isprobate anticelulit masažu u svom domu.

 • Pripremite se- nanesite na telo neko ulje za masažu koje će omogućiti da vam potezi idu glatko. Celim dlanovima nežno masirajte butine, počevši od kolena pa naviše. Za to možete koristiti i neka od ulja protiv celulita.
 • Masirajte prstima i rukama baš onako kako se mesi testo. Hvatajte veće površine kože i mesite celomrukom dok one manje površine gnječite samo prstima.
 • Masaža pesnicama u raznim pravcima je potez koji vam omogućava da razbijete grudve celulita. Usmeravanjem pesnica jedne ka drugoj dobijate pravi efekat i uništavate masne naslage između njih.
 •  „S“ masaža koja podrazumeva da prstima obe ruke zahvatite jedan uzdužni deo površine kože i pokušate od njega da napravite latinično slovo “ S“. Dakle jednom rukom izvijete tu površinu na jednu, a drugom na drugu stranu.
 • Opuštajuća masaža radi ce celim dlanovima i tada doslovno pritiskate površinu koju ste masirali kao kada cedite mokar peškir.
 • Završavate na isti način kao i što ste počeli. Masirajte butine celim dlanovima, praveći dugačke i lagane poteze odozdo naviše.

Anticelulit masaža masažerom

Ukoliko bi ovo ponavljali svakog dana postalo bi bolno za vaše ruke. Zbog toga postoje razne vrste masažara uz pomoć kojih će masaža biti mnogo lakša. Kućne varijante su uglavnom one male alatke sa bodljama, a nekad i same kreme u sebi imaju aplikator u vidu masažera. Pored bodlji postoje i roleri raznih vrsta.

Masažeri u kozmetičkim salonima su različiti, a uglavnom su to aparati koji talasima, ultrazvukom ili na neki drugi način prave promene u potkožnom masnom tkivu i tako razbijaju celulit. U odnosu na klasičnu anticelulit masažu rukama, ovi aparati su zaista prijatan doživljaj.

Anticelulit masaža pomoću oklagija

U poslednje vreme ova vrsta anticelulit masaže je postala pravi hit. Oklagije koje se koriste nisu klasične, obične kuhinjske, već specijalno dizajnirani roleri neravne površine. Ova vrsta masaže potiče iz Kolumbije, a poznata je pod nazivom maderoterapija. Bitno je da ovu vrstu tretmana izvode stručna lica, da ne bi imali modrice.

Anticelulit masaža u trudnoći?

U toku trudnoće dolazi do velikih promena, a najviše se javljaju promene u izgledu kože. Mnoge žene upravo u tom periodu razviju celulit i žele da ga se reše. Da li je anticelulit masaža poželjna u trudnoći? NE. Nikako.

Anticelulitom masažom se oslobađaju i toksini zarobljeni u telu i oni ulaze u krvotok i tako mogu da stignu do ploda. To nikako nije preporuka. Iz istog razloga ne bi trebalo da se masaža koristi i u periodu dok dojite bebu. Vežbanje i zdrava ishrana su uvek poželjni, ali masaže u ta dva perioda izbegavajte. Posebno je važno izbegavati anticelulit masažu u prvom tromesečju kada se telo prilagođava novom stanju.

Anticelulit masaže stomaka takođe treba izbegavati u tom periodu, ali i tokom menstrualnog ciklusa. Najbolji način da se reši ovaj problem su ishrana protiv celulita i promene navika.

Šta je najbolje koristiti za borbu protiv celulita.

Da bi anticelulit krema bila efikasna u sebi mora da ima aktivne sastojke koji pospešuju površinsku cirkulaciju i omogućavaju razgradnju masnih naslaga. Za razliku od štipanja i dodira, gelovi i kreme mogu da prodru ispod kože i na taj način da direktno utiču na masne naslage. Jedne kreme kao aktivan sastojak imaju bršljen, druge kesten, a treće kafu. U poslednje vreme se kao rešenje za borbu protiv celulita pominje kafa protiv celulita.

Preparati  u vidu gelova i krema protiv celulita su najbolje ali i najjeftinije rešenje koje možete primeniti kod kuće, uz adekvatnu masažu.

Koji od aktivnih sastojaka je najbolji protiv celulita

Svaki deluje na svoj način i svako drugačije reaguje na određene sastojke. Najbolji preparat protiv celulita je onaj koji kombinuje sve te prirodne sastojke od jednom. To su keten, arnika, bršljen, kora hrasta i kafa protiv celulita.

Ni ovo ne bi trebalo da koristite u trudnoći i tokom dojenja.

Zbog njegove cene anticelulit gel odnosi još jednu pobedu. Jedan tretman masaže ne donosi rezultate, i potrebno je dosta novca da bi stigli do željenih rezultata. Sa druge strane, gel protiv celulita možete naneti više puta i i dalje će vas koštati značajno manje.

Ubedljivo najbolje rešenje protiv celulita jeste kada nabavite dorbar gel protiv celuluta i iskombinujete ga sa anticelulit masažom kod kuće.  

Mere preventive

 • Izbegavajte alkohol, cigarete jer truju vaš limfni sistem koji se onda teže bori sa toksinima
 • Jedite više svežeg voća i povrća, a manje pržene i prerađene hrane pune štetnih adtiva, veštačkih boja i ostalih stvari koje se u vašem telu gomilaju kao toksini,
 • Pijte dovoljno tečnosti, na prvom mestu vode
 • Budite aktivni, vodite računa o svojoj telesnoj težini. Tu vam može pomoći dobar program ishrane i treninga

U borbi protiv celulita ne postoji magija. Morate shvatiti da vam treba dobra svakodnevna nega kože, kao što vam treba redovna nega kose ili lica.  

Izvor: minutzamene.com

By: TV Exposed