Batut dao preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija

Institut za javno zdravlje Srbije “Batut” propisao je mere i preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija. Prva i osnovna mera je da svaki član ekipe koja radi na projektu, ukoliko se ne oseća dobro ne dođe na snimanje. Nakon toga tu su detaljna objašanjenja o pravilima vezanih za fizičku distancu, merenje temperature i ...

Batut dao preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija

Institut za javno zdravlje Srbije "Batut" propisao je mere i preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija.

Prva i osnovna mera je da svaki član ekipe koja radi na projektu, ukoliko se ne oseća dobro ne dođe na snimanje. Nakon toga tu su detaljna objašanjenja o pravilima vezanih za fizičku distancu, merenje temperature i nošenje zaštitne opreme.

- Treba izbegavati rukovanje, grljenje i pozdravljanje. Obavezno je nošenje zaštitne opreme, osim za glumačku ekipu tokom snimanja. Preporučuje se i pridržavanje pravila dve osobe na četiri kvadratna metra i primenjivanje dva metra distance, kada god je to moguće. Obavezna su merenja temperature svim članovima ekipe beskontaktnim toplomerom. - piše u saopštenju "Batuta".

Snimanje na javnim mestima dozvoljeno je u prisustvu do 50 ljudi. Produkcija je dužna da odredi jednog člana ekipe da nadzire sprovođenje svih mera. Kao dodatnu meru zaštite, "Batut" preporučuje testiranje ekipe.

- Vid dodatne prevencije je testiranje inostranih članova ekipe, kao i testiranje lokalnih članova ono je obavezno i kod onih koji će tokom snimanja biti na rastojanju manjem od dva metra i neće moći da nose zaštitnu masku zbog potreba snimanja scene - navode u "Batutu".

By: TV Exposed