Responsive Ad Area

Share This Post

Novosti

Batut dao preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija

Batut dao preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija

Institut za javno zdravlje Srbije “Batut” propisao je mere i preporuke za rad domaćih i stranih filmskih produkcija.

Prva i osnovna mera je da svaki član ekipe koja radi na projektu, ukoliko se ne oseća dobro ne dođe na snimanje. Nakon toga tu su detaljna objašanjenja o pravilima vezanih za fizičku distancu, merenje temperature i nošenje zaštitne opreme.

– Treba izbegavati rukovanje, grljenje i pozdravljanje. Obavezno je nošenje zaštitne opreme, osim za glumačku ekipu tokom snimanja. Preporučuje se i pridržavanje pravila dve osobe na četiri kvadratna metra i primenjivanje dva metra distance, kada god je to moguće. Obavezna su merenja temperature svim članovima ekipe beskontaktnim toplomerom. – piše u saopštenju “Batuta”.

Snimanje na javnim mestima dozvoljeno je u prisustvu do 50 ljudi. Produkcija je dužna da odredi jednog člana ekipe da nadzire sprovođenje svih mera. Kao dodatnu meru zaštite, “Batut” preporučuje testiranje ekipe.

Vid dodatne prevencije je testiranje inostranih članova ekipe, kao i testiranje lokalnih članova ono je obavezno i kod onih koji će tokom snimanja biti na rastojanju manjem od dva metra i neće moći da nose zaštitnu masku zbog potreba snimanja scene – navode u “Batutu”.

By: TV Exposed

Share This Post