Belek – Turske Destinacije

Belek je naselje sa sopstvenom opštinom u okrugu Serik u turskoj provinciji Antalija. Lokalno stanovništvo varira između 750 i 10 000 u sezoni i van sezone. Belek je jedno od središta turske turističke industrije i kao takav dom je više od trideset hotela sa četiri i pet zvezdica i mnogih drugih smeštajnih objekata, usluga i ...

Belek – Turske Destinacije

Belek je naselje sa sopstvenom opštinom u okrugu Serik u turskoj provinciji Antalija. Lokalno stanovništvo varira između 750 i 10 000 u sezoni i van sezone.

Belek je jedno od središta turske turističke industrije i kao takav dom je više od trideset hotela sa četiri i pet zvezdica i mnogih drugih smeštajnih objekata, usluga i zabavnih sadržaja. Grad i okolina su poznati po svojim banjama i mineralnim vodama koje su dobijene iz sedam izvora.

Vodopad Kursunlu se nalazi u Beleku. U ovom prirodnom čudu živi preko 100 vrsta ptica. Skrivena pećina na zadnjem delu vodopada popularno je mesto za posetu. U blizini Beleka nalazi se helenistički grad Perge, koji je ocenjen kao drugi nakon Efeza i veliki amfiteatar Aspendos koji i danas može da primi preko 15.000 gledalaca. U antičkom amfiteatru Aspendos živi 20.000 ljudi, stari su više od 2000 godina, i danas se održavaju klasični festivali baleta i opere na otvorenom. Rimske ruševine u Pergu su neke od najbolje sačuvanih arheoloških nalazišta u Turskoj.

Plaže

Plaže duge 16 kilometara od sitnog belog peska, zajedno sa borovinom i eukaliptusom i tirkiznim morem, čine Belek savršenim odmaralištem za porodična putovanja. Standardi čistoće su veoma visoki sa tuševima, toaletomima, prostorijama za presvlačenje i parkingom na plaži. Postoje izvori vode bogate mineralima (a na par mesta i morske vode) koja se koristi za lekovite kupke a banja nude razne zdravstvene tretmane, koji su poznati i kao balneoterapija. Centar grada i okolina su poznati po mineralnim vodama koje dobija iz 7 vrela. Svakako, ponuda se ne ograničava samo na sportove na vodi i luksuzu, već se proširuje zahvaljujući jedinstvenom arheološkom nalazištu, replikom rimskih akvadukta, delfinarijumu, kao i džamiji u samom srcu grada koja je i njegov glavni simbol. Iako je počeo da se eksponira kao centar luksuza i golfa, Belek spada u jedne od idealnih destinacija za odmor.

Sever je počeo da obnavlja Vizantiju, a grad je vratio – i po nekim računicama nadmašio – svoj prethodni napredak.

Iako je prvenstveno počeo da se eksponira kao centar luksuza i golfa, Belek spada u jedne od idealnih destinacija za odmor.

By: TV Exposed