Crkva Duha Svetoga - Turske destinacije

Crkva Duha Svetoga (tur. Saint Esprit Kilisesi) nalazi se u dvorištu francuske srednje škole Notre Dame de Sion u Aveniji Cumhuriyet u istanbulskome naselju Šišli. Sagraditi ju je dao tadašnji papin predstavnik u Istanbulu Gaspard Fossati sa svojim pomoćnikom Julien Hillereauom. Sama gradanja započela je 1845, a završena 1846. godine tako da se iste godine ...

Crkva Duha Svetoga - Turske destinacije

Crkva Duha Svetoga (tur. Saint Esprit Kilisesi) nalazi se u dvorištu francuske srednje škole Notre Dame de Sion u Aveniji Cumhuriyet u istanbulskome naselju Šišli.

Sagraditi ju je dao tadašnji papin predstavnik u Istanbulu Gaspard Fossati sa svojim pomoćnikom Julien Hillereauom. Sama gradanja započela je 1845, a završena 1846. godine tako da se iste godine otvorila za obrede. Crkva je građena u baroknome stilu.

Oštećena je u potresima te 1865. godine obnovljena. Za potrebe pokapanja svećenika i crkvenoga puka, ispod same crkve sagrađeno je i groblje tako da su ljudi onamo bili pokapani sve do 1927. godine.

Nakon crkve svetog Ante druga je najveća katolička crkva u Istanbulu. Pape koji su posjećivali Tursku, uvijek bi posjetili i ovu crkvu tako da su Pavao VI, Ivan Pavao II, Benedikt XVI. i papa Franjo također posjetili ovu crkvu, a u katedralnom dvorištu nalazi se i stauta pape Benedikta XV.

By: TV Exposed