Da li ste gledali seriju Muhtesem Yuzyil: Kosem?!

Serija Muhtesem Yuzyil: Kosem je turska televizijska serija koja je nastavak popularne serije Muhtesem Yuzyil.

Da li ste gledali seriju Muhtesem Yuzyil: Kosem?!

Foto Credits: IMDB

Serija Muhtesem Yuzyil: Kosem prati život Mahpeyker Kosem Sultan, jedne od najmoćnijih žena u istoriji Otomanskog carstva, koja je bila deo takozvanog Sultanata žena.

Kosem Sultan je bila poznata po svojoj snazi i uticaju, od trenutka kada je dovedena kao robinja u carski harem sultana Ahmeta I, preko njenog uspona na položaj Haseki sultana, sve dok nije vladala kao Valide Sultan i Naib i Sultanat nad njom sinovi Murat IV i Ibrahim, kao i unuk Mehmed IV.

Glavne uloge u seriji tumače Nurgul Yesilcay, Beren Saat i Anastasija Cilimpiju, koja je tumačila Kosem Sultan u različitim fazama njenog života.

Istorijska drama sa elementima intrige, moći i ljubavi

U seriji Muhtesem Yuzyil: Kosem se takođe pojavljuju Ekin Koc, Boran Kuzum, Taner Olmez, Metin Akdulger i Tugay Merkan kao različiti sultani Osmanskog carstva.

Prva sezona serije je emitovana na Star TV-u od 12. novembra 2015. do 9. juna 2016. godine, dok je druga sezona prebačena na FOX TV. Serija je završena 27. juna 2017. čime je okončana šestogodišnja saga Muhtesem Yuzyil.

Ako vas zanima istorijska drama sa elementima intrige, moći i ljubavi, ova serija bi mogla biti odličan izbor za gledanje.

NOVO - Ko je Francesca Chillemi, partnerka Cana Yamana u seriji Viola Come il Mare?!

By: TV Exposed