Današnji slavljenik je Fatih Artman

Fatih ArtmanDanas svoj 34. rođendan proslavlja turski glumac Fatih Artman. Glumac je rođen 13. februara 1988. godine u Ankari, Turska.

Današnji slavljenik je Fatih Artman

Foto Credits: DiziCentral

Fatih Artman je dakle današnji slavljenik. Ono što je zanimljivo za ovog glumca je to što je njegova porodica bosanskog porekla. Reč je o veoma obrazovanom mladiću. Diplomirao je na pozorišnom odseku Univerziteta Hacettepe.

Glumačku karijeru Fatih Artman je otpočeo ulogom Haruna u popularnoj TV seriji Behzat C. Bir Ankara Polisiyesi. Nakon toga se pojavio u serijama Leyla ile Mecnun, Bes Kardes, Son Destan, Vatamin Sensin. Imao je uloge i u serijama Jet Sosyete, Menajerimi Ara, Ethos i Ask 101.

Pojavio se i u deset filmova. Glumio je u projektima Behzat C Seni Kalbime Gomdum, Behzat C Ankara Yaniyor, Bana Masal Anlatma, Eski Elimalar, Kirik Kalpler Bankasi. Potom filmovima Tatlim Tatlim Askin Goren Gozlere Ihtiyaci Yoc, Cingoz Recai: Bir Efsanenin Dorusu, Aile Arasinda i Azizler.

View this post on Instagram

A post shared by Fatih Artman (@fatihartman)

U svojoj dosadašnjoj glumačkoj karijeri osvojio je i nekoliko priznanja. Dobio je nagrade Sadri Alisik i Adana Film Festival Award za najbolju glumu za njegovu ulogu u projektu Askin Goren Gozlere Ihtiyaci Yok. Reč je o krimi filmu iz 2017. godine a pored njega u ovom projektu su glumili Demet Evgar, Ezgi Eyuboglu, Hare Sorel i drugi.

Ono po čemu se Fatih Artman izdvaja je i njegova visina. Glumac je visok 189 centimetara

NOVO - Gulse Birsel u novoj seriji

 By: Milt-TV Exposed