Danski film Underverden  | Podzemlje – radnja i uloge

Darkland (danski naziv: Underverden) je danski krimi triler iz 2017. u režiji Fenara Ahmada.

Danski film Underverden  | Podzemlje – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Film Underverden  | Podzemlje je ušao u uži izbor kao jedan od tri filma koji su bili izabrani kao potencijalna danska prijava za Oskara za najbolji film na stranom jeziku na 90. dodeli Oskara.

Radnja:

U centru radnje filma Underverden je Zaid. Zaid je uspešan kardiohirurg sa skupim stanom i trudnom devojkom. Jedne noći posećuje ga brat Jasin, koji očajnički traži novac, ali on odbija. Ubrzo nakon toga, Jasin je pronađen pretučen na smrt, a Zaida je preplavila krivica. Dok krivica ustupa mesto gnevu, Zaid postaje maskirani osvetnik i bori se protiv kriminalnog podzemlja Kopenhagena u svojoj potrazi za pravdom.

Uloge:

Uloge u filmu Underverden  | Podzemlje tumače Dar Salim kao Zaid, Stine Fischer Christensen kao Stine, Ali Sivandi kao Semion, Dulfi Al-Jabouri kao Alex, Jakob Urlik Lohmann kao Torben, Roland Meller kao Claus, B. Branco kao Branco i drugi.

Za produkciju filma je bila zadužena kompanija Scanbox Entertainment. Film je premijerno prikazan 19. januara 2017. godine, traje 112 minuta i na danskom je jeziku.

Underverden 2 | Podzemlje 2

U toku 2023. godine emitovan je i drugi deo filma Underverden. Naziv filma je Underverden 2 | Podzemlje 2.

Radnja drugog dela:

Pre sedam godina, Zaid je krenuo u rat protiv podzemlja u Kopenhagenu da osveti svog mrtvog brata. Njegov identitet uvaženog doktora kardiologije i život porodičnog čoveka samo je bledi san, a u zatvoru Zaid trpi gubitak sina Noa, kojeg jedva poznaje. Kada policijski agent priđe Zaidu i ponudi mu dogovor da bude oslobođen u zamenu za infiltriranje u podzemlje Kopenhagena, on vidi svoju šansu da povrati ostatke porodičnog života koji je ostavio za sobom. Ali sve ima cenu i Zaid shvata da je sada ozbiljno ugrozio život svog sina. Na kraju krajeva, kada jednom postanete deo podzemlja, postoji li izlaz?

NOVO - Birkan Sokullu odmara i bira novi projekat

By: TV Exposed