Farah Zeynep Abdullah oštro o položaju žena u Turskoj!

Turska glumica Farah Zeynep Abdullah oglasila se povodom teme cenzure koja obilaze turske medije i javnost. Prenosimo o čemu je reč.

Farah Zeynep Abdullah oštro o položaju žena u Turskoj!

Foto Credits: aHaber

Državni cenzor u Turskoj, RTUK je pokrenuo istragu u vezi programa Hasana Cana Kaye. U pitanju je program koji je emitovan na Exxen digitalnoj platformi. RTUK se uglavnom bavi sadržajem na televiziji, ali su odlučili da ovaj put istragu sprovedu i na sadržaju sa plaćene digitalne platforme. Kao povod za istragu navodi se to da program krši principe turske porodice i morala. To je pokrenulo dosta pitanja vezanih na tu temu.

O svemu tome svoje mišljenje je iznela i turska glumica Farah Zeynep Abdullah. Ona je zamolila „spasioce“ (napisala pod navodnicima) koji pokušavaju da odbrane tursku porodicu, da obrate pažnju i na žene i decu. Glumica smatra da je potrebno da se obrati više pažnje na sprečavanje toga da žene dožive tragične sudbine, da budu silovane, da se stopira nasilje i okrutnost prema deci i ženama i da se istraže svi ljudi koji ožene maloletne devojke. Na kraju je napisala da je unapred zahvalna RTUK-u.

Dame u Turskoj sve više dižu glas i bore se za svoja prava i rešavanja velikih problema i neprilika. Farah Zeynep Abdullah se ne plaši da kaže šta misli i aktivno učestvuje u toj borbi.

NOVO - Ogun Kaptanoglu u seriji Kardeslerim / Moja braća

 By: Milt-TV Exposed