Filmski studio ulaže 200 miliona dolara u projekat u Turskoj! (VIDEO)

Gospodin Ahmet San saopštio je sjajne vesti vezane za tursku kinematografiju ali i samu državu. Prenosimo detaljno o čemu je reč.

Filmski studio ulaže 200 miliona dolara u projekat u Turskoj! (VIDEO)

Foto Credits: Haberler

Ahmet San je potvrdio da će MidWood Istanbul Film studio biti otvoren 29. oktobra 2023. godine. Turski i strani investitori su u ovaj projekat uložili oko 200 miliona dolara. U pitanju je projekat koji će sadržati najveći filmski plato u Evropi a očekuje se da okupi i mnoge internacionalne kinematografe.

Kompleks se gradi u Buyukcekmece distriktu (blizu Arnavutkoy i Zekeryakoy područja) na prostoru od oko 400 hiljada kvadratnih metara. Plan je da MidWood studio obezbedi uslove za snimanje čak deset filmova u isto vreme. Sve ukupno planira se snimanje oko pedeset filmova godišnje, od čega su 15 visokobudžetni Hollywoodski projekti.

Ovaj kompleks će pružiti priliku za posao za oko 15.000 ljudi kada postane potpuno operativan. Uključivaće i edukativnu instituciju za oko 4.000 studenata, elitni kompleks za odmor sa 250 soba i još oko 300 različitnih kancelarija i radnji.

Globalna marketinška mreža za ovaj posao je već kreirana. Sedište se nalazi u Los Andjelesu, a uz to otvaraju se kancelarije u 14 zemalja, a tu su između ostalog Katar, UAE, Iran i druge.

NOVO - Veruje da mu je Serenay Sarikaya suđena!

 By: Milt-TV Exposed