Irem Altug postaje prepoznatljiva kao Sultan iz serije Yali Capkini

Irem Altug je turska glumica koja je karijeru započela kao dete u TV reklamama i filmovima.

Irem Altug postaje prepoznatljiva kao Sultan iz serije Yali Capkini

Foto Credits: Haberler

Tokom godina, snimila je više od 40 reklama i igrala u raznim pozorišnim projektima kao dečija glumica.

Njen prvi profesionalni nastup na velikom platnu bio je 1989. godine u filmu Karilar Kogusu u režiji Halita Refiga. Da bi razvila svoje glumačke veštine, upisala je studije drame na Univerzitetu Mimar Sinan za konzervatorijum. Kasnije se preselila u SAD i nastavila školovanje na Odseku za pozorišnu umetnost Univerziteta u San Francisku.

Tokom studija u KalifornijI Irem Altug je igrala različite uloge u nezavisnim filmovima. U Turskoj je glumila u dve TV serije o krivičnim istragama pod nazivom Seytan Ayrintida Gizlidir i Kayip Araniyor, kao i u dve dramske TV emisije poznate kao Ihlamurlar Altinda i Vazgec Gonlum. Po drugi put se pojavila na velikom platnu 2006. godine u istorijskom filmu Eve Giden Yol 1914 Semira Aslanjureka. Kasnije je igrala u komediji Kirpi. Pojavila se i u nemačko-turskoj koprodukciji TV filma Ubistvo na Bosforu u režiji Mihaela Krejndla.

Godine 2009. glumila je u drami Melekler ve Kumarbazlar, a njen najnoviji dugometražni film je Nar po scenariju i režiji Umit Unala.

Glumi i piše

Pored glume, Irem Altug piše kratke priče i scenarije. Napisala je scenario za kratki film pod nazivom Ljubav je slepa i koproducirala ga sa rediteljem Ertugom Tufekciogluom. Taj film je nagrađen kao Najbolji kratki film u kategoriji svetske kinematografije na festivalu u Indijanapolisu.

Popularne TV serije: Seytan Ayrintida Gizlidir (Zeynep, 2004), Ihlamurlar Altinda (Feride, 2005), Vazgec Gonlum (Bahar, 2007), Kayip Araniyor (Asia, 2011), Ask Ekmek Hayaler (Rejhan, 2013), Cember (2017).

Trenutno je gledamo kao Sultan u seriji Yali Capkini.

View this post on Instagram

A post shared by İrem Altuğ (@iremaltug)

NOVO - Počinje snimanje nove sezone serije Kimler Geldi Kimler Gecti | Ko je došao, ko je prošao

By: TV Exposed