"Lajkuj me milion puta" - recenzija

“Lajkuj me milion puta” je prvi igrani film autora Borisa Malagurskog. U pitanju je prvi kratkometražni igrani film srpsko-kanadskog režisera koji se bavi aktuelnom temom rijaliti-programa. Film postavlja pitanja do koje mere su oni koji nam ove programe predstavljaju spremni da idu zarad želja gledalaca, da li smo spremni na promene zarad onih koje volimo ...

"Lajkuj me milion puta" - recenzija

"Lajkuj me milion puta" je prvi igrani film autora Borisa Malagurskog.

U pitanju je prvi kratkometražni igrani film srpsko-kanadskog režisera koji se bavi aktuelnom temom rijaliti-programa.

Film postavlja pitanja do koje mere su oni koji nam ove programe predstavljaju spremni da idu zarad želja gledalaca, da li smo spremni na promene zarad onih koje volimo i koliko ljudski život vredi u virtualnom svetu.

Premijerno je prikazan u okviru nacionalne takmičarske selekcije 66. Martovskog festivala u Domu omladine u Beogradu 2019. godine.

Uloge u filmu tumače Nikola Kojo, Miloš Biković i Maja Šuša.

Radnja filma nas vodi u zamišljenu televiziju sa vlasnikom koji ima inovativnu ideju kako da poveća gledanost. Vlasnik ima i novinara koji to može da mu ostvari. Stvari se komplikuju kada se njegova ideja ne realizuje onako kako je on to zamislio. Sve se na kraju vrti oko tog "lajka" (like), kao da on vlada u savrmenom društvu. Troje glumaca je tokom 17 minuta filma to sve verno i dočaralo. Usled obrta koji se desio, film na kraju šalje poruku da nije još uvek sve izgubljeno.

Prema rečima autora, u borbi za kulturu smeju da se koriste „prljavi“ udarci ispod pojasa da se savlada taj populizam.

By: TV Exposed