Mehmet Akif Alakurt – da li se sećate ovog turskog glumca?!

Turski glumac Mehmet Akif Alakurt, da li vam ovo zvuči poznato? Ukoliko pratite turske serije već duži period, njegovo ime će vam biti i te kako poznato.

Mehmet Akif Alakurt – da li se sećate ovog turskog glumca?!

Foto Credits: Hurriyet

Mehmet Akif Alakurt je turski glumac koji se pored glume uspešno se bavio modom i modelingom. Ušao je u svet mode sa svojih 19 godina. Osvojio je veliki broj priznanja od kojih se izdvajaju nagrade “Turskog princa” i “Modela koji najviše obećava” 1998. godine. U 2001. godini nagrađen je kao najbolji model Turske, a iste godine i kao najbolji model na svetu.

Glumačku karijeru počeo je 2003. godine, kada je u seriji Kirik Ayna tumačio lik po imenu Ali. Sa svojim markantnim i atraktivnim izgledom i visinom od 190 centimetara osvojio je srca žena ne samo u Turskoj, već u svim zemljama gde su njegove serije emitovane. Pojavljivao se u reklamama za Dogadan čaj, Pepsi, Lacoste i druge poznate firme i kompanije.

 Prekretnicu u njegovoj glumačkoj karijeri predstavlja serija Sila, gde je glumio lik Boran-Age – nešto po čemu ga i danas poistovećuju.  Sila i serija Adanali na kojoj je radio od 2008. do 2010. godine predstavljaju njegov vrhunac na televizijskim ekranima.

Nakon serije Emanet koja je emitovana u 2014. godine, Mehmet Akif Alakurt je napustio rad na turskim serijama. Više se ne bavi glumom, ali turski mediji i dalje prate njegove objave na društvenim mrežama i život. Mehmet, kao što možete videti na fotografiji ispod naslova više nema stajling po kojem je bio prepoznatljiv, jedno vreme čak i omiljen među damama. Sada živi nekim drugim, potpuno drugačijim životom...

NOVO - Cagatay Ulusoy u pregovorima za još jednu novu seriju!

 By: Milt-TV Exposed