Najbolje turske serije 2022. godine by TV Exposed

S obzirom na to da naš portal sa velikom pažnjom prati dešavanja u svetu turskih TV serija, ali i serija iz Turske na digitalnim platformama, odlučili smo da obradimo temu pod nazivom najbolje turske serije 2022. godine.

Najbolje turske serije 2022. godine by TV Exposed

Foto Credits: IMDB

Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje, pa tako vama ostavljamo mogućnost da u komentarima napišete svoje mišljenje. U kratkoj analizi biće obradjene sve turske serije koje su emitovane ove godine, bez obzira na to kada je počelo njihovo emitovanje. Ukoliko kao parametar uzmemo trenutni rejting ali i interesovanje za projekat, dileme nema. Serija Yali Capkini, koja ima dva naziva na ex-yu jezicima, Vodomar i Ljubavnik iz vile je broj 1. Priča, koja je zasnovana na istinitim dogadjajima je za kratko vreme osvojila mnoga srca. Svi se pitaju kakva nas dešavanja u seriji očekuju u nastavku i nema sumnje da nas zanimljive epizode tek čekaju. Postoje i oni kojima se serija ne svidja, ali da je reč o kvalitetnom projektu ne postoji ni najmanja dilema.

Turske TV serije su poznate po istorijskim pričama koje donose. Ove godine serija Kurulus Osman je dobila ozbiljnog rivala (po žanru, ne u danu emitovanja) u seriji Alparslan Buyuk Selcuklu | Alparslan Veliki Seldžuk. Sada je situacija po nama - nerešena. Zaista je teško izdvojiti koja od ove dve istorijske serije je kvalitetnija.

Bili smo svedoci toga da su se jedan period forsirale priče o advokatima, sudijama, članovima pravosudnog sistema. Tu se izdvojila serija Yargi | Presuda, na kojoj fantastičan posao radi Sema Ergenekon. Od ranije se priča da će druga sezona biti i poslednja za ovaj projekat, što bi verovatno bila i najbolja odluka s obzirom na to koliko dešavanja i uzbudjenja gledamo u ovoj TV seriji. Kada su u pitanju dramske serije, bilo je zaista zanimljivih projekata. Po nama su se posebno izdvojila dva projekta - Uc Kiz Kardes | Tri sestre i Camdaki Kiz | Devojka iza stakla. I tu bi slobodno mogli da kažemo da je situacija nerešena. Pogotovo u novim sezonama koje su sjajne.

Kada je u pitanju akcija, odnosno akcione turske serije, tri projekta su veoma, ali veoma kvalitetna i vrlo teško je odrediti najbolju seriju. Ipak, ako kao parametar uzmemo rejting, najbolja serija tog žanra je Teskilat | Organizacija. Odmah, možda svega samo pola stepenice niže su projekti Ben Bu Cihana Sigmazam | Ne mogu da se uklopim u ovaj svet i Gelsin Hayat Bildigi Gibi | Neka život dodje kako zna, iako su naravno one mnogima favoriti.

Tokom leta je bilo nekoliko romantičnih komedija i tu za razliku od drugih žanrova nema mnogo dilema. Serija Senden Daha Guzel | Lepša od tebe je bila najuspešniji projekat. Neki iz našeg tima su delili simpatije prema seriji Seni Kalbime Sakladim | Sačuvao sam te u srcu, ali ona nažalost nije dugo potrajala. Kada su u pitanju turske serije za mlade tu možemo izdvojiti projekte Tozluyaka i Duy Beni | Čuj me. Možda baš i tim redosledom, ali tu bi bilo možda i najviše nesuglasica, s obzirom da mnogi smatraju da je TV serija Duy Beni zaslužila i veću gledanost u Turskoj i veći broj epizoda, s obzirom na kvalitet. Kvalitet je po svemu sudeći ono što je nedostajalo seriji Darmaduman, koja je imala odličan glumački kadar, ali je čini se u potpunosti podbacila sa pričom. U prilog tome govori i mali broj epizoda ove turske serije, odnosno rano finale. Veliki značaj za omladinske serije ima projekat Kardeslerim | Moja braća, koji emituje svoju treću sezonu i praktično je utabao put za druge omladinske serije i koja je po nama pružila najbolji sadržaj u ovoj kategorija. Bilo je i onih TV serija koje su podbacile u novim sezonama, prvenstveno Mahkum | Zatvorenik i Baba | Otac.

Sve veći rival turskim TV serijama predstavljaju projekti emitovani na digitalnim platformama. Netflix, BeIN Connect, BluTV, a pogotovo Disney Plus su ozbiljno pomrsili račune TV kanalima. Tu sada malo prednost dobija Fox TV, jer će veliki broj popularnih glumaca iz Turske, koji su potpisali ugovor sa Disney Plusom moći da radi samo u TV serijama tog kanala, s obzirom da TV kanal i digitalna platforma pripadaju istoj kompaniji. Tako ćemo uskoro Demet Ozdemir, zvezdu serije Dunyayla Benim Aramda | Izmedju sveta i mene gledati u televizijskoj seriji Benim Adim Farah | Zovem se Farah koja će biti emitovana na Fox TV-u. Upravo je serija Dunyayla Benim Aramda po našem mišljenju najbolja serija sa digitalnih platformi koje potiču iz Turske. Bilo je tu još sjajnih serija, serija Erkek Severse | Kad muškarac voli je u najužem izboru, ali blagu prednost dajemo seriji Dunyayla Benim Aramda, koja je mnoge impresionirala. Pored serije Erkek Severse, zaista sjajna je bila i serija Hayaller ve Hayatlar | Snovi i životi i zaista ne bi bilo fer a da ne pomenemo i taj projekat.

Pa da sumiramo, po našem mišljenju najbolje turske serije u 2022. godini su Yali Capkini, Yargi, Kurulus Osman (ili Alparslan Buyuk Selcuklu), Uc Kiz Kardes (i/ili Camdaki Kiz), Senden Daha Guzel, Kardeslerim i Dunyayla Benim Aramda. Koji su vaši favoriti kada su u pitanju turske serije u 2022.? Pišite nam u komentarima.

NOVO - Nastavlja se intenzivan rad na snimanju serije Ates Kuslari / Vatrene ptice

By: TV Exposed