Počinje snimanje turske serije Ataturk

Digitalna platforma Disney Plus započinje nove projekte u Turskoj. Jedan od njih je i serija Ataturk, koja će doneti priču o važnoj istorijskoj ličnosti u toj zemlji.

Počinje snimanje turske serije Ataturk

Foto Credits: Internet Haber

Berk Cankat koji je juče primećen od strane novinara na ulicama Istanbula dao je kratak intervju u kom je govorio upravo o seriji Ataturk. Glumac je potvrdio da će snimanje ovog novog projekta u kom će se on pojaviti početi do kraja ove nedelje. Cankat je i poslednju ulogu imao u digitalnoj seriji. Reč je o projektu Aslinda Ozgursun, čija je radnja zasnovana je na istoimenom romanu feminističke spisateljice Duygu Asen. Ta serija je snimljena za digitalnu platformu Gain. Berk sada počinje rad na Disney Plusu kao i sve veći broj njegovih turskih kolega. Pripadnike medija je zanimalo i njegovo mišljenje o tome kako će se Aras Bulut Iynemli snaći u ulozi Ataturka i kako se priprema za ovu seriju.

Berk je rekao da bi bilo bolje da to pitaju Arasa ali da on nema ni trunku sumnje u njega. Cankat je dodao i da je video kolegu na probama, da daje sve od sebe i nema dilemu da će odraditi sjajan posao u ovom projektu. Podsećamo, serija Ataturk će biti emitovana na Disney Plus 2023. godine, na 100. godišnjicu osnivanja republike Turske.

Do tada na pomenutoj platformi se očekuju mnoge nove serije. Nakon serije Kacis | Bekstvo koja je imala svoje finale sezone i koja će prema najavama dobiti novu sezonu, uskoro nas očekuju premijere dva nova projekta. U pitanju su serije Dunyayla Benim Aramda | Izmedju sveta i mene čiji su glavni glumci Demet Ozdemir, Hafsanur Sancaktutan i Bugra Gulsoy i serije Avci | Lovac u kojoj glavne uloge tumače Pinar Deniz i Uraz Kaygilaroglu. Uz to u narednom periodu nas očekuju serije Nomen u kojoj će glavni lik oživeti Halit Ergenc i El Turco u kojem će Can Yaman tumačiti stvarnu istorijsku ličnost. Tu nije kraj, očekuje se još vesti iz Turske a vezanih za Disney Plus. Ugovor sa ovom digitalnom platformom su potpisale i zvezde serije Sen Cal Kapimi | Pokucaj na moja vrata, Hande Ercel i Kerem Bursin, ali i drugi poznati turski glumci.

NOVO - Počelo snimanje serije Yali Capkini

By: TV Exposed