Pomeren Golden Globe | Zlatni globus

Golden Globe će se naredne godine održati 28. februara. To je neobično kasni datum za ovu sjajnu manifestaciju. Razlog je dobro poznat svima, a u pitanju je pandemija koronavirusa. Zlatni globus koji se obično održava krajem januara, iskoristiće vikend koji je prethodno rezervisan za Oscara, a koji je prošle nedelje odložen za osam nedelja do ...

Pomeren Golden Globe | Zlatni globus

Golden Globe će se naredne godine održati 28. februara.

To je neobično kasni datum za ovu sjajnu manifestaciju. Razlog je dobro poznat svima, a u pitanju je pandemija koronavirusa. Zlatni globus koji se obično održava krajem januara, iskoristiće vikend koji je prethodno rezervisan za Oscara, a koji je prošle nedelje odložen za osam nedelja do 25. aprila.

Holivudsko udruženje za štampu se tim povodom oglasilo i zvaničnim saopštenjem u kom između ostalog piše:

"HFPA će pružiti dalje smernice oko podobnosti, perioda glasanja i revidiranih najava o nominacijama u narednim nedeljama."

Koronavirus je izazvao pustoš u Holivudu, zatvarajući produkcije i prisiljavajući studije da odgađaju premijere filmova dok su bioskopi ostali zatvoreni. I druge dodele nagrada, uključujući Baftas i Film Independent Spirit Awards, takođe su odgodile svoje ceremonije.

Kada je reč o Golden Globe, još uvek nisu potvrđene bilo kakve promene perioda podobnosti za nagrade. U redovnim godinama, zahteva se da filmovi budu prikazani u bioskopima Los Angelesa tokom minimalnog perioda da bi bili uzeti u obzir.

By: TV Exposed