Poznato kada počinje turska serija Ataturk

Snimanje turske serije Ataturk koja se priprema za digitalnu platformu Disney Plus se nastavlja. Projekat je zaista već privukao dosta pažnje.

Poznato kada počinje turska serija Ataturk

Foto Credits: Internet Haber

Serija Ataturk privlači dosta pažnje zbog toga što donosi priču o legendarnoj ličnosti turske istorije, Mustafi Kemalu Ataturku, osnivaču moderne Turske, ali i zbog toga što će taj lik tumačiti Aras Bulut Iynemli. Prošle nedelje je objavljen prvi tizer serije koji je pogledan 1.6 miliona puta na Youtube-u i 2.7 miliona puta na zvaničnom profilu platforme Disney Plus na Instagramu.

Prema pisanju turske štampe snimanje kadrova na ovom projektu bi trebalo da bude završeno krajem novembra ove godine, dakle do kraja meseca. Prva sezona koja se priprema će imati šest epizoda. Ekipa koja radi na seriji je već završila potrebna snimanja u Makedoniji i vratila se u Istanbul. U prvoj sezoni ćemo gledati priču o detinjstvu i životu u mladosti osnivača moderne Turske države, Ataturka. Lik Mustafe Kemala Ataturka kao dete će tumačiti Emre Mete Sonmez poznat po svom radu u TV seriji Ranjene ptice, a u kasnijim godinama Aras Bulut Iynemli.

Ceo projekat se radi u produkciji kompanije Lanistar Medya, koja je poznata po svom filmu Čudo u ćeliji broj 7. Na poziciji režisera je Mehmet Ada Oztekin, koji je takođe radio na pomenutom filmu. Ono što je postalo poznato je i to kada će početi serija. Serija Ataturk će biti emitovana 29. oktobra 2023. godine, na dan kada se u Turskoj proslavlja nacionalni praznik. 29. oktobra 1923. Mustafa Kemal Ataturk je zvanično proglasio osnivanje Republike Turske. Naredne godine, na dan kada bude proslavljano 100 godina Turske republike dakle biće puštena i ova nova serija.

NOVO - Hazal Kaya vodi pravnu bitku

By: TV Exposed