Saveti pri farbanju kose kod kuće

Postoje farbe za kosu koje možete kupiti i koristiti u svom domu, a postoje i one profesionalne koje se kupuju u radnjama sa frizerskom opremom. Ukoliko odlučite da se farbate u svojoj kući, obratite pažnju. Postoje farbe koje sadrže soli teških metala kao i visoku koncentraciju hidrogena. To sve može da ošteti vašu kosu. Evo ...

Saveti pri farbanju kose kod kuće

Postoje farbe za kosu koje možete kupiti i koristiti u svom domu, a postoje i one profesionalne koje se kupuju u radnjama sa frizerskom opremom.

Ukoliko odlučite da se farbate u svojoj kući, obratite pažnju. Postoje farbe koje sadrže soli teških metala kao i visoku koncentraciju hidrogena. To sve može da ošteti vašu kosu.

Evo nekoliko saveta:

Fotografija na omotaču ne garantuje da će vaša kosa tako izgledati nakon farbanja. To zavisi od količine sedih, prirodne boje, pigmenta, zbog toga dobro pročitajte uputstvo.

Boju mešajte u plastičnoj ili keramičkoj posudi, pridržavajte se vremena koje je preporučeno u upustvu kao i pravilnog načina mešanja sastojaka farbe.

Kosu pri farbanju razdvajajte na manje celine. Na taj način će vam biti lakše da znate koji ste deo već ofabrali. Kada pokrijete koren, razmažite boju još malo a višak farbe utrljajte u ostatak vaše kose.

Nakon što istekne predviđeno vreme isperite farbu najpre vodom, a potom šamponom i nanesite pakovanje za negu kose ili balzam.

Ukoliko niste sigurni u farbanje kod kuće, postoje mnogi sprejevi, puderi i sredstva uz pomoć kojih možete prekriti izrastke.

By: TV Exposed