Scenarista Levent Cantek o troškovima snimanja serija

Scenarista i CEO digitalne platforme Blu TV, Levent Cantek, govorio je o tome koliko novca se potroši na snimanje serija. Kao primer uzeo je seriju Bozkir, Blu TV-a. Produkcija same serije je bila zaista jeftina. Kako je istakao, Netflix potroši više novca na reklamiranje i celu kampanju promocije nekog njihovog projekta, nego što je serija ...

Scenarista Levent Cantek o troškovima snimanja serija

Scenarista i CEO digitalne platforme Blu TV, Levent Cantek, govorio je o tome koliko novca se potroši na snimanje serija.

Kao primer uzeo je seriju Bozkir, Blu TV-a. Produkcija same serije je bila zaista jeftina. Kako je istakao, Netflix potroši više novca na reklamiranje i celu kampanju promocije nekog njihovog projekta, nego što je serija Bozkir na kraju koštala. Nakon odluke da se ne snima druga sezona serije Bozkir, Levent Cantek je sve resurse usmerio na projekat Yesilcam. Yesilcam i serija Alef su projekti koji imaju normalan, uobičajan budžet, za razliku od serije Bozkir koja je zaista rađena sa skromnim budžetom.

Za kraj razgovora još jednom je uporedio Netflix i Blu TV. Cantek je istakao da je Netflix i dalje u gubitku. Više novca troše na produkciju nego što dobiju od pretplata. Po njegovom mišljenju, serija Bozkir predstavlja primer dobrog posla sa prihvatljivim budžetom.

NOVO - Engin Ozturk – Život na selu je bio dobar za mene

By: TV Exposed