Serija Seal Team | Mornarički specijalci - radnja i uloge

Serija Seal Team | Mornarički specijalci prati živote elitne vojne jedinice američke vojske, takozvani Bravo tim. Projekat je tokom sezona zaista dobro razvijan i istakao je ogromne probleme sa kojima se suočavaju pripadnici elitnih vojnih jedinica, kao što su razne povrede ali i PTSP.

Serija Seal Team | Mornarički specijalci - radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Kreator serije Seal Team | Mornarički specijalci Benjamin Cavell je od starta imao jasan cilj – Što kvalitetnije prikazati živote vojnika specijalnih jedinica američke vojske. U tome je bez dileme uspeo. U seriji Seal Team je do sada prikazan ogroman broj misija i zadataka, kvalitet produkcije je na veoma visokom nivou ali je velika pažnja posvećena i životima vojnika nakon što se vrate sa misije, problemima sa kojima se susreću i svim izazovima koji su pred njima.

Takođe, kroz glavni lik Jasona Hayesa kog tumači sjajni David Boreanaz je prikazano kako se pripadnici vojske nose sa gubitkom kolega. Uz to, Jason je neko ko prolazi kroz mnoge poteškoće tokom sezona, od fizičkih povreda koje ga muče, preko gubitka supruge, do oštećenja mozga koje je zadobio tokom godina službe. Hayes je neustrašiv vodja Bravo tima i neko na koga se svi ugledaju.

Jasonov najbolji prijatelj i kolega je Ray Perry kojeg tumači Neil Brown Jr. Ray je takođe lik koji je prošao kroz mnogo toga, čak i zarobljeništvo od strane terorista. Od početka u priči je i Brok, kog tumači Justin Melnick, kao i A.J. Buckley, koji je mnogima omiljeni lik.

Njihova stalna saradnica je Lisa Davis koju tumači Toni Trucks, čije su se funkcije menjale tokom radnje ove serije, ali je uvek ostala verna Bravo timu. Judd Lormand sa likom Erica Blackburna je takođe neko ko se često pojavljuje u seriji i ko je važan deo priče.

Odlazak koji je rastužio fanove

Fanovi su bili u suzama kada je jedan od najvažnijih glumaca serije Seal Team | Mornarički specijalci Max Thieriot koji je tumačio lik Claya Spensera napustio seriju, odnosno kada je Spenser izgubio život u priči serije. Posebno je šokantan bio način na koji je Clay stradao, nakon što se vratio posle teške povrede i gubitka noge usled posledica u njegovoj poslednjoj misiji u Bravo timu.

Uloge u seriji imaju i Alona Tal kao Clayova supruga kao Stella Baxter, Jessica Pare kao Mandy Ellis, Parisa Fakhri kao Naima Perry, Rayova supruga. Tu je i Kerri Medders kao Emma Hayes, Jasonova kćerka i drugi.

Posebnu ulogu u seriji ima i pas Cerberus, koji je nakon službe u Bravo timu otpočeo život sa Jasonom.

View this post on Instagram

A post shared by SEAL Team (@sealteam_pplus)

Snimanje u Srbiji

Ono što se ističe kao zanimljivost je činjenica da je deo jedne sezone sniman u Srbiji i da su se u seriji pojavili i neki srpski glumci, od kojih je najpoznatiji Nikola Kojo.

Do sada je emitovano šest sezona i 104 epizode ove sjajne serije. Sezona 7 je potvrđena od kompanije Paramount+, ali zbog štrajka scenarista za sada nije poznato kada će biti emitovana. Kako trenutno stoje stvari, teško da ćemo pre početka 2024. godine gledati nove epizode serije Seal Team.

Premijera ove serije bila je 27. 09. 2017. godine.

Možda će vas zanimati - Serija Chicago PD | Čikaška policija - radnja i uloge

By: TV Exposed