Snimaće se serija Hur – turska adaptacija Top Gun-a!

Potvrđene su vesti o novoj turskoj seriji. Reč je o projektu koji nosi naziv Hur i predstavlja tursku adaptaciju popularnog filma Top Gun, odnosno donosi radnju o vojnim pilotima.

Snimaće se serija Hur – turska adaptacija Top Gun-a!

Foto Credits: DiziCentral

Dileme više nema, nakon dve godine pripreme kompanija ES Film će snimati seriju Hur koja će doneti priču o elitnim pilotima turskog vazduhoplovstva. Druga vest o ovoj seriji se ipak neće svideti svima.

Serija Hur neće biti snimljena za televiziju, već za novu digitalnu platformu TRT Dijital. Ova platforma sa radom počinje na jesen. U centru priče nove turske serije koja će premijerno biti prikazana na ovoj platformi su turski piloti i to elitna jedinica turske avijacije. Svaka epizoda će doneti priču o posebnoj vojnoj operaciji. Kreatori su kako se navodi odlučili da ne imenuju neprijatelja, ali će svima biti jasno o kakvim vojnim snagama je reč, navodi se u tekstu o ovoj novoj seriji.

Scenario za seriju Hur pišu Ilker Arslan i Baris Erdogan. Scenario za ovaj projekat je već kompletiran, a u toku je izbor glumačkog kadra. Održana su i prva probna snimanja a u toku je razvoj posebne tehnike koja će biti korišćena za snimanje bitki aviona koje će biti prikazane u radnji ove nove turske serije. Kreatori će se osloniti na vizualne elemente kao u filmu Top Gun: Maverick koji osvaja bioskope širom sveta.

Snimanje kadrova na novoj turskoj seriji Hur će započeti krajem jula ili početkom avgusta. Pripreme za tehnički deo ovog projekta će trajati četiri i po meseca.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, glavna uloga je ponuđena Alpu Navruzu. On je prema nekim tvrdnjama pozitivno reagovao na ponudu i pregovori su u poodmakloj fazi.

Serija će premijerno biti prikazana na turskoj državnoj digitalnoj platformi TRT Dijital, a kasnije i na TV kanalu TRT 1.

NOVO - Nove vesti oko druge sezone serije Kulup / Klub

By: TV Exposed