Španska serija El cuerpo en llamas / Užareno telo – radnja i uloge

Španska serija El cuerpo en llamas / Užareno telo je Netflixov projekat koji je na ovoj digitalnoj platformi dostupan od 8. septembra 2023. godine.

Španska serija El cuerpo en llamas / Užareno telo – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

U pitanju je serija koja sadrži elemete krimi radnje, drame ali i biografije.U glavnim ulogama u seriji El cuerpo en llamas / Užareno telo su Ursula Corbero, Eva Llorach, Quim Gutierrez, Raul Prieto, Isak Ferriz, Jose Manuel Poga. U ostalim ulogama su Guiomar Caiado i Sergi Cerver i drugi

Radnja serije

Nakon ubistva i spaljivanja policajca sve su oči uprte u dvoje drugih agenata: njegovu devojku i njenog ljubavnika.

Radnja serije El cuerpo en llamas / Užareno telo nas vraća u 2017. godinu u vreme kada je pronađeno spaljeno telo u prtljažniku napuštenog automobila u akumulacijskom jezeru Foix u Barseloni, a istragom se dokazalo da je reč o Pedru Rodriguezu (Jose Manuel Poga), koji je bio policajac.

Ovaj nemili događaj je odmah izazvao veliko interesovanje javnosti, a sve je eskaliralo dodatnom istragom koja je razotkrila mrežu toksičnih veza, prevara, nasilja i seksualnih skandala u koje su bili upleteni Pedro i dvoje policajaca, njegova partnerka Rosa Peral (koju tumači Ursula Corbero) i njen bivši dečko Albert Lopez (kog glumi Quim Gutierrez). Njih dvoje su na kraju u toku 2020. godine osuđeni za zločin izdaje te su dobili kaznu zatvora od 20, odnosno 25 godina.

Veliko interesovanje javnosti

Budući da je reč o relativno nedavnom događaju u španskoj istoriji, ova je serija bila jedna od najiščekivanijih na tom području, tim više što su glavne uloge pripale velikim tamošnjim zvezdama.

Slučaj je u toku prošle godine ponovno uzburkao javnost kad je objavljena mini-dokumentarna serija od četiri epizode koja se bavila raznim pitanjima vezana uz nemile događaje tako da je Netflix uvideo priliku da istinitu priču pretvori u fikciju za koju su scenario napisali Carlos Lopez, Laura Sarmiento Pallares i Eduard Sola, a režiju svih epizoda serije odradio je Jorge Torregrossa.

Serija El cuerpo en llamas / Užareno telo se sastoji od osam epizoda koje traju svaka oko 45 minuta. Zemlja porekla je Španija i na španskom je jeziku. Inspirisana je istinitim događajima

Poznata je i po engleskom nazivu Burning Body.

NOVO - Aile / Porodica će najverovatnije imati tačno 30 epizoda!

By: TV Exposed