Španski Film Soltera Codiciada - How to Get Over a Breakup (2018)

Soltera Codiciada je španska komedija snimljena u Peruu 2018 .godine. Nakon snažnog sloma u njenom srcu, dvadesetogodišnjakinja počinje svu svoju frustraciju sipati u blog o romantičnim pričama, koji uskoro postaje uspešan i ima hiljade pratilaca. Međutim, povratak njegovog bivšeg dečka dovešću je u dilemu, jer neće znati da li da sledi sopstveni savet ili ne. ...

Španski Film Soltera Codiciada - How to Get Over a Breakup (2018)

Soltera Codiciada je španska komedija snimljena u Peruu 2018 .godine.

Nakon snažnog sloma u njenom srcu, dvadesetogodišnjakinja počinje svu svoju frustraciju sipati u blog o romantičnim pričama, koji uskoro postaje uspešan i ima hiljade pratilaca. Međutim, povratak njegovog bivšeg dečka dovešću je u dilemu, jer neće znati da li da sledi sopstveni savet ili ne.

Režiseri filma Bruno Ascenzo i Joanna Lombardi. Scenario su pisali Samuel Stewart Hunter (adaptacija za engleski) i María Jose Osorio. Film traje sat vremena i 44 minuta.

Uloge tumače:

  • Gisela Ponce de Leon kao María Fe
  • Karina Jordán kao Natalia Christopher
  • Von Uckermann kao Santiago
  • Jely Reategui kao Carolina
  • Andres Salas kao Matías
  • Carlos Carlin kao Ramiro
  • Alejandra Bouroncle kao Pole dance instructor

https://www.youtube.com/watch?v=O8aiJL9wqoA&feature=emb_title

Radnja filma

Marija je slomljena nakon što je njen dečko Matias nakon šest godina naglo prekinuo sa njom preko Skype-a. Osećala se kao da bi 'skoro umrla od bola'. Kada je počela da se miri sa stvarnošću, odlučila je da bude jaka i ne razmišlja o tome, i nastavila je svoju uobičajenu rutinu, koja je uključivala i posao u reklamnoj agenciji, što joj se baš i nije sviđalo. Stvari se nikako nisu poboljšavale i sve što je Marija mogla da vidi oko sebe i pomisli, bile su uspomene na trenutke provedene sa Matiasom, koji je sada njen bivši. Budući da je zabrinuta za nju, Natalija, njena najbolja prijateljica, preporučila joj je da se doseli kod nje, u ogromni stan u kojem je živela, samo da se ne oseća usamljeno. Tada upoznaje njenu cimerku, a njih troje postaju najbolji prijatelji. U međuvremenu, Marija je izašla na nekoliko sastanaka, a većina je završila na iste večeri. Natalia traži od Marije da jednom zauvek izbriše Matiasa iz svog života i da sledi svoj san da postane pisac. Osetivši se nadahnuto, Maria pokreće blog pod nazivom 'Soltera Codiciada'. Blog je pogodio u metu i posetilo ga je dosta ljudi, i to toliko da je već imao 300 pregleda u nekoliko dana. Marija je počela bolje da radi na svom poslu, a takođe je dobila poziv za razgovor sa novinarom magazina. Maria i njeni prijatelji prisustvuju venčanju, gde nailazi na Matiasa. Oni razgovaraju, a Matias se izvinjava zbog svog ponašanja i traži novi početak. Kasnije te noći, njih dvoje spavaju zajedno. Natalia nije bila zadovoljna Marijinom odlukom da se vrati Matiasu, pa je rekla Mariji da „radi ovo da bi Matijasa učinila srećnim“ i da ne razmišlja o „svojoj sreći“. Na kraju, kada Matias zamoli Mariju da se preseli sa njim u Španiju, Marija kaže ne, i otkazuje sve sa njim. Shvata da može biti srećna sama, bez njega. Ona napušta posao i počinje da piše knjigu. Film se završava najavom da je napisala knjigu i proslavila je sa prijateljima.

By: TV Exposed