Srpska Serija - Besa (2018)

Besa je srpska kriminalistička serija iz 2018. godine. Tvorac serije je Toni Džordan, po originalnoj ideji Srđana Šapera. Sa emitovanjem je počela 16. decembra 2018. godine na TV Superstar. Priča prati Uroša Perića (Radivoje Raša Bukvić), porodičnog čoveka iz Beograda i oca dvoje dece. On vozeći kombi na službenom putu u Crnoj Gori učestvuje u ...

Srpska Serija - Besa (2018)

Besa je srpska kriminalistička serija iz 2018. godine. Tvorac serije je Toni Džordan, po originalnoj ideji Srđana Šapera. Sa emitovanjem je počela 16. decembra 2018. godine na TV Superstar.

Priča prati Uroša Perića (Radivoje Raša Bukvić), porodičnog čoveka iz Beograda i oca dvoje dece. On vozeći kombi na službenom putu u Crnoj Gori učestvuje u saobraćajnoj nesreći. U toj saobraćajnoj nesreći, ne njegovom greškom, strada mlada devojka Besijana (glumica Elizabet Brodić). Stvar postaje mnogo ozbiljnija kada Uroš, probudivši se u bolnici, sazna da je poginula devojka ćerka najvećeg balkanskog narko-bosa Dardana Beriše (Arben Bajraktaraj).

Serija je dobila mnoga priznanja, uključujući nagrade Zlatna antena za najbolju TV seriju, Zlatna antena za najbolju fotografiju i Zlatna antena za najbolju muziku.

Uloge:

  • Radivoje Bukvić kao Uroš Perić
  • Arben Bajraktaraj kao Dardan Beriša
  • Miloš Timotijević kao Petrit Koci
  • Lana Barić kao Marija Perić
  • Gresa Palaska kao Teuta Beriša
  • Hana Selimović kao Divna Dukić
  • Radoslav Milenković kao Mima
  • Mensur Safhiu kao Hašim
  • Milan Marić kao Luka

Radnja serije:

Radnja serije je smeštena u Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji i prati priču običnog čoveka, čiji će se ceo život promeniti nakon što doživi saobraćajnu nezgodu. Priča prati Uroša Perića porodičnog čoveka iz Beograda i oca dvoje dece. On vozeći kombi na službenom putu u Crnoj Gori učestvuje u saobraćajnoj nesreći. U toj saobraćajnoj nesreći, ne njegovom greškom, strada mlada devojka Besijana. Stvar postaje mnogo ozbiljnija kada Uroš, probudivši se u bolnici, sazna da je poginula devojka ćerka najvećeg balkanskog narko-bosa Dardana Beriše. Da bi sačuvao svoju porodicu, Uroš je stavljen na test koji ispituje granice do kojih je spreman da ide. Na tom putu, osim Dardanove senke koja je neprekidno nad njim, Uroša prati i inspektor Interpola Petrit Koci, koji vođen svojim motivima želi da stane na put Dardanu Beriši. U napetom serijalu, iz epizode u epizodu pratimo glavne likove koji se na različite načine bore sa sopstvenim izborima i koji prikazuju kako kratak momenat u kojem se njihovi putevi ukrste zauvek menja tok života svakog od njih.

By: TV Exposed