Srpska serija - Tajkun

Serija “Tajkun” je još jedna u nizu serija koje su za kratko vreme izazvala veliku pažnju javnosti. Emituje se na Superstar TV-u i RTS 1. Tvorac je Đorđe Milosavljević, a reditelj serije je Miroslav Terzić. Pored Milosavljevića u pisanju scenarija je učestvovao i kreativni direktor Boban Jevtić. Producenti serije su Miodrag Miško Stevanović i Ivana ...

Srpska serija - Tajkun

Serija "Tajkun" je još jedna u nizu serija koje su za kratko vreme izazvala veliku pažnju javnosti.

Emituje se na Superstar TV-u i RTS 1. Tvorac je Đorđe Milosavljević, a reditelj serije je Miroslav Terzić. Pored Milosavljevića u pisanju scenarija je učestvovao i kreativni direktor Boban Jevtić. Producenti serije su Miodrag Miško Stevanović i Ivana Miković.

Snimljena je prva sezona u toku koje će biti emitovano 10 epizoda. Prosečno trajanje epizode je 45 minuta.

Serija je urađena u produkciji FireFly Productions i Telekoma Srbija.

Uloge:

  • Dragan Bjelogrlić kao Vladan Simonović
  • Tihana Lazović kao Ksenija
  • Vuk Jovanović kao Bojan Simonović
  • Branislav Trifunović kao Nikola Božović
  • Marko Baćović kao Balša
  • Hana Selimović kao Jovana Nestorović
  • Neven Bujić kao Petar
  • Vanja Nenadić kao Sara
  • Dubravka Kovjanić kao Lidija Božović
https://www.youtube.com/watch?v=mxUsPZKHakc

Radnja serije:

Serija prati lik Vladana Simonovića. Simonović nije omiljen lik u društvu. U najvećoj meri zbog bogatstva koje je stekao raspadom države Jugoslavije 1990.-ih. Ranije je iz senke upravljao i svojom kompanijom pa na neki način i privredom cele zemlje. Sada ga političari stavljaju na stub srama, sve u cilju da ojačaju svoj politički autoritet.

Ti isti političari sarađuju sa njegovom konkurencijom. Cilj je jasan, planiraju da sebe i sebi bliske ljude pretvore u novu, moćnu klasu, lojalnih ljudi.

Pokušaj atentata na Vladana Simonovića neće od njega napraviti žrtvu u očima političara i medija koje oni kontrolišu.

Napad će ga učiniti ranjivim, moraće još više da se izoluje a istragu o pokušaju ubistva će morati da vodi sam. Postaje progonjen čovek koji mora da pristupi drastičnim merama kako bi se zaštitio.

Pored javnih neprijatelja, kao i onih koji ga napadaju iz senke, sukobljen je i sa sinom i ostatkom porodice... Život Vladana Simonovića se stalno komplikuje.

By: TV Exposed