Sve teža situacija na snimanjima serija i filmova u Turskoj

Već skoro dve godine širom sveta traju problemi uzrokovani koronavirusom. To se jednostavno moralo odraziti i na snimanje turskih serija i filmova.

Sve teža situacija na snimanjima serija i filmova u Turskoj

Foto Credits: Internet Haber

Virus nastavlja da pravi probleme na snimanjima. Situacija je ipak povoljnija nego ranije. Vakcinacija je omogućila da se simptomi brže i lakše prebrode. Veliki broj glumaca u Turskoj i kada se zarazi brzo uspe da se oporavi i vrati na set. Neke serije imaju i zalihe unapred pripremljenih epizoda, onih koje su snimljene ranije, pa i u slučaju prekida snimanja od nedelju ili dve dana nemaju problema pri emitovanju novih epizoda.

Takav slučaj je sa serijom Barbaroslar Akdenizin Kilici | Barbarosa mač Mediterana. Snimanje te serije je pauzirano jer su koronavirusom zaraženi Engin Altan Duzyatan, Ulas Tuna Astrpe i Cemre Gumeli. Prekid u snimanju iz pomenutih razloga za sada neće prouzrokovati pauzu u emitovanju serije. Materijala koji je snimljen unapred ima dovoljno, pa je scenario po kojem bi nove epizode bile pomerane izbegnut. Barem za sada.

Takve možemo reći sreće nije serija Yargi | Presuda. Pinar Deniz je zaražena koronavirusom, pa je snimanje serije prekinuto. Yargi će u naredne dve nedelje biti na prinudnoj pauzi. Serija nam se novom epizodom vraća 9. januara.

Produkcija serije Kanunsuz Topraklar | Zemlja bez zakona se takodje susrela sa problemima izazvanim koronavirusom. Tokom testiranja na ovaj virus pozitivan test su dobili Dogac Yildiz i Basak Parlao. Kao rezultat svega, snimanje je prekinuto, a naredne nedelje neće biti nove epizode ove turske serije. Virusa nisu poštedjeni ni setovi filmova. Na setu filma o pevačici Bergen je takodje zabeležen koronavirusa, pa je i to snimanje privremeno prekinuto…

Svi se nadaju brzoj stabilizaciji epidemiološke situacije kada su u pitanju turske serije i njihovo snimanje.

NOVO - Hande Ercel i Tolga Saritas ponovo zajedno u istoj seriji?! Da, moguće je!

 By: Milt-TV Exposed