Turske serije postaju sve traženije širom sveta

Analitičar jedne od vodećih američkih analitičkih kompanija, Parrot Analytics, Kristofer Hamilton, napisao je novi članak u kome komentariše i ocenjuje turske serije i njihov potencijal rasta širom sveta.

Turske serije postaju sve traženije širom sveta

Foto Credits: IMDB

Prema Hamiltonovoj oceni, Turska je na drugom mestu posle Koreje po broju potencijalnog međunarodnog uspeha kada su u pitanju TV serije.

Dok je Latinska Amerika tržište gde se turski sadržaj sve više traži, rast turskih serija u SAD i dalje privlači pažnju.

Od 6. juna, potražnja za turskim serijama u SAD porasla je za 24 odsto u poređenju sa tim na prethodnu godinu. Iako turske serije i dalje imaju mali procenat potražnje za međunarodni sadržaj u SAD (Japan vodi), to takođe znači da postoji visok potencijal rasta.

Yargi, Yali Capkini i Terzi su veoma zapaženi u SAD

Prema izveštaju, TV serija Yargi / Presuda bila je najtraženija turska serija u SAD 2022. godine, dostižući 6,4 puta prosečnu potražnju za serijom. Uz to, serija Yali Capkini ostvaruje sve značajnije rezultate i na tom tržištu.

Ovo naglašava napredak koji je turski sadržaj napravio u SAD u prošloj godini i mnoštvo novih serija koje su zaokupile interesovanje gledalaca. Hamilton pominje i digitalnu seriju Terzi / Krojač koja je premijerno prikazana na Netflixu i kako se pojačala konkurencija među platformama.

Prava na projekat Terzi, koji je prvobitno pripremljen za TV8, tražili su Disney+ i Netflix. I na kraju, Netflix je izašao kao pobednik u ovom sporu. To se pokazalo kao veoma dobar potez za ovu platformu, a gledaoci sa nestrpljenjem očekuju i sezonu 2 ove turske serije koja će biti emitovana krajem jula ove godine, odnosno 28. jula.

NOVO - Kadir Dogulu zahteva milionsku odštetu od novinara!

By: TV Exposed