Tužba protiv serije Teskilat!

Tužba u svetu turskih serija – rekli bi ništa novo. Međutim, ovog puta stiže nešto drugačija tužba.

Tužba protiv serije Teskilat!

Foto Credits: Al Bawaba

Najčešće tužbe koje dobijaju kreatori turskih TV serija su one u kojima autori tvrde da im je ukradena priča ili scenario.

Kako prenosi Birsen Altuntas, producenti serije Teksilat / Organizacija su dobili tužbu od strane režisera Yusufa Kurtoglua. Ovaj režiser je napravio internet seriju pod istim imenom. Već je utvrđeno da Kurtoglu ima prava na ovo ime, odnosno da je zaštitio autorska prava za naziv serije.

Prvobitno, postignut je dogovor sa Yusufom da se TV serija Teskilat emituje pod tim imenom. Međutim kasnije je Kurtoglu podneo tužbu protiv kompanije Tims&B Productions zbog kako navodi nefer konkurencije.

Različite radnje a isto ime

Stručnjaci su potom prepoznali probleme oko autorskih prava i registracije naziva serije koji je u vlasništvu Yusufa Kurtoglua. Konačna reč stručnjaka je sledeća:

Iako su radnje ove dve serije (Teskilat i internet verzija istog naziva) koje su prikazane gledaocima različite, one mogu da izazovu konfuziju.

Zbog toga, zaista se može stvoriti nefer konkurencija. Ostaje da vidimo šta to tačno znači za TV seriju Teskilat / Organizacija koja je nemerljivo popularnija od internet verzije sa istim imenom.

Vrlo verovatno će uslediti neka novčana kompenzacija autoru internet serije, što je najčešći cilj ovakvih tužbi. Konačnu odluku doneće sud...

View this post on Instagram

A post shared by Teşkilat (@teskilattrt)

NOVO - Yusra Geyik dokazala kvalitet kroz lik Yagmur

By: TV Exposed