U Maroku se najviše gledaju turske serije

Već su sedam godina u Maroku najglednije upravo turske serije. Serija “Oprosti mi” (tur. Beni affet) najgledaniji je telivizijski program u toj državi. Prema objašnjenju koje donosi Maroc Metri, ustanova koja mjeri gledanost turskih serija, serija Oprosti mi koja se prikazuje na Kanalu 2 (državnoj televiziji) zauzima prvo mjesto prema gledanosti. Serija ima nevjerojatnu gledanost ...

U Maroku se najviše gledaju turske serije

Već su sedam godina u Maroku najglednije upravo turske serije. Serija "Oprosti mi" (tur. Beni affet) najgledaniji je telivizijski program u toj državi.

Prema objašnjenju koje donosi Maroc Metri, ustanova koja mjeri gledanost turskih serija, serija Oprosti mi koja se prikazuje na Kanalu 2 (državnoj televiziji) zauzima prvo mjesto prema gledanosti.

Serija ima nevjerojatnu gledanost od čak 70%, a na trećemu mjestu prema gledanosti je "Kara Sevda" i "Kuzey Guney". Prema istoj saopćenju, za konkretne datume od 21. do 27. 11. prošle godine, seriju "Beni Affet" gledalo je više od osam milijuna, "Kara Sevda" 7 milijuna, a "Kuzey Guney" 4,5 milijuna gledatelja.

Turske serije već godinama ne gube na popularnosti u zemljama diljem svijeta, a poseban su fenomen postale upravo u arapskim zemljama, na Balkanu, te - posebno začuđujuće - u zemljama južne Amerike, gdje su turski glumci izrazito poznati, do te mjere da su neki od njih onamo otišli raditi, vode televijske programe i sl.

Ipak, neugodno iznenađenje za turske produkcije kuće bila je nedavna objava Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamo, naime, kompanija MBC, jedna od vodećih svjetskih medijskih grupacija, pogotovo važna na arapskome području, počela je zaustaviti prikazivanje turskih serija. Prema novinama The National koje se izdaju na englskome jeziku, svim je kanilima zabranjeno prikazivanje turskih serija do druge zapovijedi.

I dok se još uvijek ne zna što točno stoji iza takve odluke, većina se turskih serija trenutno ne prikazuje zbog pošasti koronavirusa koja je zaustavila i filmske i televizijske setove.

By: TV Exposed