Koje se turske serije ne emitiraju zbog koronavirusa?

Opasnost koronavirusa zahvatila je i setove turskih serija. Mnogi producenti su odlučili zaustaviti-pauzirati snimanje, a isto predlaže i turski sindikat glumaca. Istražili smo koje serije se privremeno ukidaju, a koje nastavljaju s prikazivanjem. PONEDJELJAK AMBASADOROVA KĆI (Sefirin Kızı) Nova je serija koja se počela prikazivati 16.12. prošle godine, a snimala se i u Crnoj Gori. ...

Koje se turske serije ne emitiraju zbog koronavirusa?

Opasnost koronavirusa zahvatila je i setove turskih serija. Mnogi producenti su odlučili zaustaviti-pauzirati snimanje, a isto predlaže i turski sindikat glumaca. Istražili smo koje serije se privremeno ukidaju, a koje nastavljaju s prikazivanjem.


PONEDJELJAK

AMBASADOROVA KĆI (Sefirin Kızı)

Nova je serija koja se počela prikazivati 16.12. prošle godine, a snimala se i u Crnoj Gori. Do sad je snimljeno 15 epizoda, a prikazuje se na televiziji Star. Glavni su glumci Neslihan Atagül, Engin Akyürek i Uraz Kaygılaroğlu pristali na poziv „Ostani doma“ tako da su set i snimanja privremeno obustavljena.

ZABRANJENA JABUKA (Yasak Elma)

Televizija Fox prikazuje još jednu zanimljivu seriju, 74. epizoda prikazana je 30.3, a snimanje je serije prekinuto na zahtjev glumaca. Produkcija Medyapım prati razvoj situacije. Na internetu je objavljena posebna epizoda.

OKRUTNI ISTANBUL (Zalim İstanbul)

Serija koja se prikazuje na Kanalu D zaustavljena je, a glumica Deniz Ugur koja utjelovljuje Seher izgubila je ujaka. Dana 6.4. nova epizoda neće biti emitirana.

JAMA (Çukur)

Ponedjeljak je u turskim kućanstvima bio napet dan, na nekoliko se kanala prikazuje nekoliko zanimljivih serija, bilo je teško odlučiti koju i gdje gledati. Nažalost, zbog pošasti virusa koja je zahvatila cijeli svijet, Show TV ne prikazuje nove epizode serije. Produkcija Ay Yapim izjavila je kako se boje da se glumci i radnici na setu ne zaraze te su zato privremeno prekinuli snimanja.


UTORAK

RAMO (Ramo)

Nakon što je prošli utorak emitirana 11. epizoda, gledatelje zanima hoće li Show TV ovaj tjedan pustiti 12. Iako nema službenih obavijesti, pretpostavlja se da su snimanja odgođena tako nove epizode neko vrijeme neće biti prikazivane.

PODZEMLJE (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz)

Serija koja se preko 130 epizoda prikazuje na ATV-u ne prestaje sa snimanjima. Produkcija je izjavila kako sve setove čiste tri puta dnevno, samo bez dvoje glumaca koji su stariji od 65 godina jer u turskoj postoji zabrana izlaska na ulice za sve starije od 65 i mlađe od 20.

HEKIMOGLU (Hekimoğlu)

Serija Hekimoglu bila je među prvima koja je najavila prekidanje snimanja. Glumci su snimili promotivni video u kojemu su pozvali na razumno i savjesno postupanje u borbi protiv virusa, a informacije kada bi se mogle očekivati nove epizode ćemo redovno objavljivati.


SRIJEDA

UČITELJ (Oğretmen)

Odlukom da se u srijedu navečer umjesto Učitelja prikaže japanski film, saznali su gledatelji da je serija privremeno odgođena, te da se zbog korone nova epizoda neće prikazati.

OSMAN (Kuruluş Osman)

Mnogi se gledatelji strahuju od toga što će biti s njihovim omiljenim serijama. Serija se prikazuje na ATV-u svake srijede, a glumci su poslali poruku podrške svima koji rade u zdravstvenom sektoru. Trenutno Pauzirano snimanje.

DOM (Doğduğun Ev Kaderindir)

Serija koju prikazuje manje popularan turski kanal TV8 nije se prikazala ove serijede, opet, zbog opasnosti od virusa. Set je privremeno zatvoren, a snimanja zaustavljena. Redovno ćemo vas obaveštavati kada bi se serija ponovno mogla početi prikazivati.

MELEK (Benim Adım Melek)

Srijeda je dan rezerviran za turske serije. Saga o Melek koju gira Nehir Erdogan nastavlja se unatoč koronavirusu. Najave za novu epizodu nastavljaju se prikazivati.


ČETVRTAK

ČUKUROVA (Bir Zamanlar Çukurova)

Turska serija koja već dvije sezone veže gledatelje uz male ekrane nastavlja s prikazivanjem. TIMS produkcija izjavila je kako su svi setovi očišćeni i sterilizirani, a najave se, kao i samo epizode, redovno prikazuju.

DOKTOR (Mucize Doktor)

Serija Doktor drugačija je od dosta turskih sapunica na koje smo navikli te je tako privukla i velik broj gledatelja. Zbog virusa nove se epizode ne prikazuju, a glumica Cansın Çekili koja je glumila u seriji zaražena pozitivna je na koronavirus.


PETAK

ABDULHAMID (Payitaht: Abdülhamit)

Serija prati posljednjih 13 godina vladavine 34. osmanskog sultana, Abdulhamida, a prikazuje se na turskoj televiziji TRT. U glavnim ulogama su Bulen Itanl i Ozlem Conker, a produkciju potpisuje ES Film. 19.3. produkcija je izdala obavijest u kojoj su izjavili kako su snimanja serije privremeno obustavljena.

BABIL

Kao što je slučaj i s dosta ostalih serija, tako je i s Babilom, novom serijom na televiziji Star. Umjesto nove epizode, petkom navečer puštaju se stare. Obaveštavaćemo redovno kad će se snimanje nastaviti.

HERCAI

I dok je prije bilo teško odlučiti koju seriju gledati petkom navečer, sada su sve popularne više-manje ukinute. Isto tako, prošli petak po prvi put nije emitirana nova epizoda ove serije. Zanimljivo je kako su jedno vrijeme bila vršena aktivna čišćenja setova, ali očito to nije bilo dovoljno.


SUBOTA

ZVIJEZDA SJEVERNJAČA (Kuzey Yıldızı İlk Aşk)

Neizvjesno je kada će se emitirati nova epizoda ove serije. Umjesto nje, Show TV petcima pušta zabavne programe. Prema informaciji od 28.3, snimanja su zaustavljena, a televizija Show prikazala je novu 4.4. novu epizodu.

FENIKS (Zümrüdü Anka)

Zbog mjera opreza protiv virusa prekinuta je i serija Feniks. FOX TV odlučio je emitirati stare turske filmove umjesto ove serije. Objavićemo kad će se snimanje nastaviti.

POSLUGA (Hizmetçiler)

Ova se serija počela prikazati tek nedavno, 21.3. I iako su gledatelji prilično ostali prilično zadovoljni prvom epizodom, zbog mjera opreza snimanja su prekinuta te se trenutno ne zna kada će ponovno početi, niti kada će se nastaviti emitiranje.


NEDJELJA

ŠAMPION (Şampiyon)

Turska radiotelevizija prikazuje seriju Šampion već preko 20 epizoda, a gledatelji su se do sinoć nadali da će nova epizoda biti objavljena. Ipak, to se nije dogodilo. Nema točnih informacija kada će se serija ponovno početi emitirati.

AKO LJUBAV POZOVE (Gel Dese Aşk)

Serija koja se počela prikazivati prije tek nekoliko tjedana i prati živote Murata i Jasmin zaustavila se i prije nego se radnja uzburkala. Glavni glumac, Erkan Petekkay, izjavio je kako su snimanja prekinuta, a na svome je instagramu objavio pjesmu u znak podrške radnicima u zdravstvenome sektoru. Osim toga, tematika serija naljutila je neke gledatelje pa je produkcijska kuća morala pisati obrazloženja.

GOLUBICA (Güvercin)

Jedna od serija koja je zbog razvoja situacije privukla najviše pažnje svakako je upravo Golubica. Nakon 13. epizode, prikazane 15.3, pokrenula se teorija o završavanju serije. Je li razlog kompletnome prekidanju snimanja loš rejting ili činjenica da je glavni glumac, Mehmet Ali Nuroğlu, odlučio napustiti  set kada mu je rečeno da snimanja neće biti prekinuta, nije poznato, ali serija se više neće prikazivati te završava s 14 epizoda.


By: TV Exposed