Veganski francuski tost sa bobičastim voćem

Ovaj veganski francuski tost koristi „akuafabu“ (tečnost isceđenu iz konzerve leblebija) pomešanu sa javorovim sirupom i vanilom za osvežavanje belog hleba. Ukusno sa bobičastim voćem i šećerom u prahu. Svaka porcija obezbeđuje 553 kcal, 20 g proteina, 74 g ugljenih hidrata (od toga 12 g šećera), 17 g masti (od toga 2 g zasićenih kiselina), ...

Veganski francuski tost sa bobičastim voćem

Ovaj veganski francuski tost koristi „akuafabu“ (tečnost isceđenu iz konzerve leblebija) pomešanu sa javorovim sirupom i vanilom za osvežavanje belog hleba. Ukusno sa bobičastim voćem i šećerom u prahu. Svaka porcija obezbeđuje 553 kcal, 20 g proteina, 74 g ugljenih hidrata (od toga 12 g šećera), 17 g masti (od toga 2 g zasićenih kiselina), 13 g vlakana i 1 g soli.

Sastojci

  • 400g konzerviranih leblebija
  • 1 kašičica javorovog sirupa, plus dodatak za zalivanje
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 4 debele kriške belog hleba, svaka oko 2 cm
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 200g svežih mešanih bobica, kao što su maline, borovnice i jagode
  • 2 kašičice šećera

Način pripreme

Ocedite leblebije u rešetu preko bokala - trebalo bi da imate oko 150 ml tečnosti akvafaba. Izvagati 50g tečnosti. Ako trebate da napravite više francuskog tosta, sastojke možete udvostručiti ili utrostručiti. Preostalu vodu od leblebija i leblebije držite pokrivene u frižideru do tri dana i koristite u drugim receptima.

Pomešajte 50g akvafabe, javorov sirup i vanilu u srednjoj posudi. Zagrejte 1 kašiku ulja u velikom nelepljivom tiganju na umerenoj vatri. Premažite hleb sa obe strane smešom od akvafabe dok se ne potroši. Pažljivo stavite hleb na vruć tiganj i pecite na umerenoj vatri oko 3 minuta ili dok ne porumeni i ne postane hrskav.

Premestite hleb dok se peče tako da se ne lepi. U tepsiju sipajte preostalo ulje i preokrenite hleb. Pecite na drugoj strani oko 3 minuta, ili dok ne porumeni i ne postane hrdkav. Prebacite francuski tost na dva tanjira i prelijte bobicama. Poprašite šećerom u prahu i poslužite sa dodatnim javorovim sirupom ako želite.

By: TV Exposed