Bajkoviti Eskišehir - Turske destinacije

Iako turisti koji posjećuju Tursku uglavnom biraju destinaije kao što su Istanbul, Antalija i Kapadokija, Turska ima puno toga za ponuditi. Jedan od takvih gradova bajkoviti je gradić Eskišehir koji broji oko milijun stanovnika, a nalazi se na putu između Istanbula i Ankare. Bliže je Ankari, a da njega se iz tih dvaju gradova najbrže ...

Bajkoviti Eskišehir - Turske destinacije

Iako turisti koji posjećuju Tursku uglavnom biraju destinaije kao što su Istanbul, Antalija i Kapadokija, Turska ima puno toga za ponuditi.

Jedan od takvih gradova bajkoviti je gradić Eskišehir koji broji oko milijun stanovnika, a nalazi se na putu između Istanbula i Ankare. Bliže je Ankari, a da njega se iz tih dvaju gradova najbrže stiže brzim vlakom: i dok je iz Istanbula potrebno oko 3 sata, iz Ankara se stiže već za sat vremena.

Samo ime grada u doslovnome prijevodu znači "Stari grad", a isti i nije toliko star koliko se očekuje. Jedno je posebno mjesto i puno je drugačiji od svih drugih turskih gradova. Poseban je po svojoj mladoj populaciji budući da se u njemu nalaze čak tri velika unvirziteta tako da je teško uopće pretpostaviti broj studenata koji u njemu borave.

Jedna od glavnih atrakcija je park Sazova u kojemu se nalazi veliki umjetni dovrac koji je poseban po tome što su njegovi vrhovi zapravo spoj nekoliko različitih kula iz svih krajeva Turske.

Gradom prolazi rječica Porsuk koja mu, zajedno s mostićima koji su podignuti preko nje daje piktoresno ozračje. Osim toga, zanimljiv je i stari dio grada, tzv. Odunapazari sa svojim karakterističnim kućicama.

Ako posjetite Eskišehir, zasigurno probajte tradicionalni čig-burek, a navečer možete sjesti u neki od brojnih kafića u popularnoj Ulici barova gdje se svaku večer, a pogotovo vikendom, cijelo popodne i večer sluša uživo turska glazba - kafići su poredani jedan pored drugih tako da svi nađu svoje mjesto za zabavu.

By: TV Exposed