"Bube" na fasadi: Kafeterija posvećena kultnom automobilu

???????? Brojne su manifestacije u svetu posvećene Volkswagen bubama, automobilima koji uživaju kultni status u svetu, a idejnim tvorcem tog vozila smatra se nemački inženjer Ferdinand Porsche. U turskom gradu Rize postoji “WossWossCoffee” čiji interijer i eksterijer su u potpunosti ukrašeni “bubama” i koji slovi za mesto susreta ljubitelja tog automobila iz cele Turske i šire. ...

"Bube" na fasadi: Kafeterija posvećena kultnom automobilu

???????? Brojne su manifestacije u svetu posvećene Volkswagen bubama, automobilima koji uživaju kultni status u svetu, a idejnim tvorcem tog vozila smatra se nemački inženjer Ferdinand Porsche. U turskom gradu Rize postoji "WossWossCoffee" čiji interijer i eksterijer su u potpunosti ukrašeni "bubama" i koji slovi za mesto susreta ljubitelja tog automobila iz cele Turske i šire. Kafeterija je smeštena na poslednjem spratu trospratnice u centru Rizea, a vlasnik Bakir je kupio četiri "bube" i podigao ih u obekat.Kako bi stvorio jedinstven koncept, Bakir je dve žute "bube" postavio na pano na fasadi povrh zgrade na kojem stoji i naziv kafeterije "WossWossCoffee".Preostale dve "bube", tirkizno-plavu i bordo, razdvojio je napola i unutar njih postavio stolove kako bi gosti mogli imati jedinstven ugođaj dok kafu ili čaj piju u kultnom automobilu. Farovi "buba" okačenih na fasadi noću sijaju, a reč o automobilima iz 30-tih godina prošlog veka.???????? 

Prva Volkswagen buba je kreirana za vojne svrhe 1934 godine. a 1938 je finalizirana i nemačka vojka je pocela koristiti. Na civilnom trżistu se pojavila 1947-me godine i od tad se nalazi na putevima svih zemalja.

By: Mario