Burak Ozcivit proglašen krivim na sudu ali je dobio neobičnu kaznu!

 Jedan od najpopularnijih turskih glumaca Burak Ozcivit, popularni Bali-beg proglašen je krivim zbog vredjanja ekipe na setu serije Kurulus Osman. Glumac je ipak dobio zaista neobičnu kaznu.

Burak Ozcivit proglašen krivim na sudu ali je dobio neobičnu kaznu!

Foto Credits: RiriNano

Sudski proces u slučaju dela ekipe serije Kurulus Osman i Buraka Ozcivita dobio je svoh epilog na sudu. Popularni glumac proglašen je krivim. Ozcivit je optužen a potom i osudjen zbog vredjanja dela ekipe koja radi na ovoj popularnoj istorijskoj seriji. Tužilaštvo je pri dizanju optužnice zahtevalo zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i jednog meseca! Do toga ipak nije ni došlo.

Prema rečima advokata žrtava, 150 ljudi su bili svedoci uvreda koje je Burak Ozcivit uputio njegovim klijentima i tu nije bilo nikakve sumnje. Advokat je pozdravio odluku tužilaštva i istakao nadu da će sud to prepoznati i reagovati, što i jeste, ali ne onako kako je on očekivao i nadao se.

Sud je proglasio Buraka krivim i doneo odluku o uslovnoj kazni od 3.000 lira, odnosno 30 lira u narednih sto dana. S obzirom na pozitivne karakteristike optuženog i to da je u pitanju njegov prvi prekršaj, sud je odlučio da ta kazna bude uslovna, odnosno da Ozcivit ne mora da plati kaznu ukoliko ne bude drugih prekršaja.

Kao razlog ovakve odluke navode se i neke olakšavajuće okolnosti po glumca. Kako se ispostavilo, njegovo nezadovoljstvo radom dela ekipe pri snimanju serije je bilo opravdano. Deo ekipe, odnosno zaposleni koji su bili predmet Burakovih uvreda su zanemarivali svoje obaveze, ponašali se bahato i neprofesionalno, nisu na odgovarajući način obezbedili Burakovog konja tokom snimanja, zbog čega glumac umalo nije pao sa istog u punom galopu. Kada je producent saznao za te propuste, on ih je automatski otpustio, a oni na to nisu uložili nikakvu žalbu, niti tužili kompaniju.

Kada su sve uzeli u obzir, sudije su osudile Buraka za nekorektan rečnik koji je izgovorio u stanju besa ali je to kako se navodi ljudski razumljivo. Iz tog razloga Burak Ozcivit je iz slučaja u kom je tužilaštvo zahtevalo višegodišnju zatvorsku kaznu, prošao samo sa uslovnom novčanom kaznom.

NOVO - Serija Icimzdeki Ates / Vatra u nama pred otkazivanjem!

By: TV Exposed