Danas počinje nova turska Sci-Fi serija Boru 2039 / Vuk 2039

Turske istorijske serije su nešto po čemu je ta država zaista postala poznata. Međutim, u poslednje vreme sve više se cene i takozvane naučno-fantastične ili skraćeno Sci-Fi serije.

Danas počinje nova turska Sci-Fi serija Boru 2039 / Vuk 2039

Foto Credits: IMDB

Istraživanje i detaljnu studiju na ovu temu je sprovela kompanija OGM Pictures. Istraživanje se odnosi na 2021. godinu i donelo je možda i iznenađujuće podatke. Kada je reč o fantasy i Sci-Fi serijama, čak 65% procenata gledalaca je privučeno ovom tematikom. Nešto manje, 63% gledalaca voli istorijske serije.

Pomalo i logično, velika većina u ovim brojevima su muškarci. Zanimljiv je i podatak da su istorijske serije rasprostranjene na skoro svim televizijskim kanalima. Naučno-fantastične serije su uglavnom projekti digitalnih platformi i inostranih produkcija. U pitanju je kako se u istraživanju navodi veliki deo „digitalne pite“ do koje se TV kanali teško mogu dokopati.

Prema najavama ipak nameravaju da se uključe i u ovu trku. S obzirom na veliki broj novih serija, teško je zamisliti da neki televizijski kanal ne proba sa nekom svojom fantasy ili Sci-Fi serijom. Da li će uspeti da dostignu nivo npr. serije The Protector je već neko drugo pitanje. Danas se očekuje premijera još jedne Sci-Fi serije. Reč je o projektu Boru 2039 / Vuk 2039 koji će biti emitovan na Blu TV digitalnoj platformi. U pitanju je na neki način nastavak serije Boru / Vuk ali sa radnjom smeštenoj u budućnosti.

Koji je vaš izbor, Sci-Fi ili istorijske serije? Koji su vam najbolji predstavnici ova dva žanra? Pišite nam u komentarima.

NOVO -  Cagatay Ulusoy i Cem Karci – moćan duo u novoj TV seriji

 By: Milt-TV Exposed