Danas počinje nova turska serija Dokuz Oguz / Devet sinova

Nova godina – nove premijere kada su u pitanju turske serije. Najnoviji projekat koji počinje danas nosi naziv Dokuz Oguz.

Danas počinje nova turska serija Dokuz Oguz / Devet sinova

Foto Credits: IMDB

Turska serija Dokuz Oguz / Devet sinova je projekat koji će pokušati da nastavi tamo gde je stala serija Savasci / Ratnik. Gledaćemo radnju slične sadržine – dakle vojnu seriju, a projekat će biti emitovan na Fox TV-u, baš kao i serija Savasci. Premijera nove turske vojne serije će biti danas, u subotu 28. januara na pomenutom TV kanalu.

Sledi kratak opis radnje serije Dokuz Oguz: Pukovnica Tomris Toprak (Yasemin Kay Allen) završiča je svoje pedantne napore da uspostavi „Turski svetski tim za reagovanje u vanrednim situacijama“. Ona ima cilj da se izabrani vojnici što pre okupe i otpočnu svoju dužnost. Ova jedinica, zenica oka turskih oružanih snaga, boriće se za Turke koji su proganjani i proganjani širom sveta. Ime koje je odabrao za komandanta tima je kapetan Batur Karanlik, jedan od najtalentovanijih i najhrabrijih oficira koje je ikada poznavala. Kapetan Batur Karanlik, koji još uvek radi u graničnoj policijskoj stanici, odlazi u planiranu operaciju da bi pronašao teroriste sa crvene liste, koje je jurio mesecima pre nego što je preuzeo novi Oguz tim. U istom periodu, pukovnica Tomris je na putu da uspostavi vojne kontakte u Nahičivanu. Međutim, centri zla odlučili su da “zadave” Turski svetski tim za hitne slučajeve u fazi njegovog osnivanja. Vojnici Oguz tima, kapetan i redovi po ugovoru koji su primljeni u to vreme na njegov zahtev; Okan Demirkir i Yasar Kayaturk, poručnik Yigit Toygar, podoficiri; Ercan Korkut, Umay Colpan, Timur Gokay i Boran Delideniz polažu zakletvu i počinju svoje dužnosti.

U međuvremenu, vesti o turskim nomadima koji žive u pograničnom regionu Uzbekistana i Avganistana pokreću pukovnicu Tomris u akciju. Na prvi pogled, nema moći da zaštiti tu tursku opsesiju od terorističkih bandi. Ali sada je vreme dužnosti za Oguz tim: sa naređenjem koje je dobio, Tim kreće na dalek put da bi bio paravan za svoje sunarodnike. Mlada žena, koja iznenadi kapetana tokom operacije, zbunjuje ih. Ovom operacijom bi počeo veliki rat tima... Bez obzira gde u svetu, nijedan Turčin ne ostaje sam.

Dokuz Oguz je epska priča o novom vrhuncu dostignutom u Mehmetčikovoj legendi koja se proteže preko dve hiljade godina.

Pored Yasemin Kay Allen i Kubilaya Ake, uloge u seriji tumače još Sahra Sas, Deniz Isin, Rami Narin, Mehmet Cevik, Hakan Boyav, Tuncer Salman, Serhan Onat. Tu su još i Daghan Kulegec, Volkan Keskin, Kayhan Acikgoz, Taylan Meydan i drugi.

Za produkciju ove nove turske serije zadužena je kompanija Gold Film.

NOVO - Nova glumica u seriji Omer

By: TV Exposed