Danas svoj rođendan proslavlja Kaan Urgancioglu

Danas svoj 41. rođendan proslavlja turski glumac Kaan Urgancioglu. Glumac je rođen 9. maja 1981. godine u mestu Aydin u Turskoj.

Danas svoj rođendan proslavlja Kaan Urgancioglu

Foto Credits: IMDB

Kaan Urgancioglu se glumom aktivno bavi od 2002. godine. Njegov otac je turskog, a majka albanskog i sirijskog porekla. Išao je u privatnu srednju školu i na Američki koledž. Nakon toga je studirao na Marmara Univerzitetu na Odseku za finansije. Potom je počeo da studira glumu. Diplomirao je sedam godina kasnije.

Dok je još uvek bio na studijama počeo je da radi kao glumac na preporuku Demet Akbag, koja je njegov porodični prijatelj. Prvu ulogu imao je u seriji Karaoglan u kojoj je tumačio glavnog lika. Tokom 2008. godine boravio je u SAD i studirao glumu u trajanju od šest meseci. Nakon toga su se ređali njegovi projekti.

Kaan Urgancioglu je imao zapaženu ulogu u seriji Ask 101 / Ljubav 101. U pitanju je jedina turska serija u istoriji koja je dobila međunarodnu Emmy nagradu kao „Najbolja telenovela“ i još dve međunarodne nagrade.

Trenutno glumi lik Ilgaza Kaye u po nekim mišljenjima možda i najboljoj turskoj seriji u poslednje vreme, projektu Yargi / Presuda. Ta televizijska serija se polako bliži svom finalu, koje će prema nekim najavama biti veoma emotivno. Potvrđeno je da će ovaj projekat dobiti minimum još jednu sezonu.

NOVO - Hande Ercel korak bliže seriji El Turco!

By: Milt-TV Exposed