Današnji slavljenik je Burak Sevinc

Danas svoj 36. rođendan proslavlja turski glumac i pevač Burak Sevinc. Burak je rođen 27. oktobra 1985. godine u Zonguldaku u Turskoj.

Današnji slavljenik je Burak Sevinc

Foto Credits: Dizilah

Osnovnu i srednju školu je završio u Zonguldaku. Nakon srednje škole preselio se u Istanbul i studirao je muziku i primenjene umetnosti na Yildiz Technical University School of Arts and Desinging. Ipak, studije je napustio u drugoj godini i posvetio se muzici.

Muzika je nešto što ga je zanimalo od malih nogu. Sa 11 godina je pohađao časove na Turskih Classical Musical Association. Nakon šest meseci edukovanja već je svirao violinu, gitaru i druge instrumente.

Burak Sevinc je glumački debi imao 2011. godine u TV seriji Babam Icin. U tom projektu je glumio Alpaya. Nakon toga su se ređale njegove uloge.  Zapažen je bio u seriji Soz. Nakon toga je tumačio važne uloge u serijama Leke i Kirmizi Oda. U seriji Kirmizi Oda je tumačio lik doktora Deniza Sanera. Trenutno radi na seriji Askin Yolculugu: Haci Bayram Veli. Takođe pojavio se i u seriji Bonkis, koja je emitovana na jednoj od digitalnih platformi.

Iza sebe ima jedan brak. Sevinc je bio u bračnoj zajednici sa Sirin Kilavuz od 2015. do 2017. godine. Njegov rođeni brat, Ayberk Sevic je veoma uspešan odbojkaš.

NOVO - Počelo snimanje turske serije Annemizi Saklarken / Skrivanje naše majke

 By: Milt-TV Exposed