Diren Polatogullari o pripremi za seriju Yali Capkini

Turski glumac Diren Polatogullari ove sezone igra lik Kazima u popularnoj TV seriji Yali Capkini.

Diren Polatogullari o pripremi za seriju Yali Capkini

Foto Credits: Internet Haber

Oni koji su gledali glumca u ulozi ubice prošle sezone u TV seriji Uc Kurus iznenađeni su kada vide trenutnu promenu. Ne samo da obnavlja svoj imidž, Diren Polatogullari uspešno otkriva Gaziantepski akcenat, koji je najvažnija odlika lika.

Glumci serije Yali Capkini, koji su kao tim otišli ​​u Gaziantep na početku serije, snimali su u ovoj regiji nekoliko epizoda. Izražavajući da ranije nije poznavao govorne stilove ljudi na ovim prostorima, glumčev uspešan prikaz Kazimovog akcenta takođe pokazuje nivo njegovih veština.

O pripremi dijalekta

Diren Polatogullari je na pitanje o svom uspehu na ovom dijalektu odgovorio sledećim rečima:

„Nisam znao dijalekt, išli smo u Gaziantep, imamo starijeg brata Murata, pitao sam ga. Otišao sam 2-3 dana pre i putovao s njim. Najvažnija stvar u dijalektu je melodija. Reči nisu važne kada uhvatite tu melodiju. To se dešava kada se melodija drži. Možete i slušati tu melodiju. Putovao sam sa bratom Muratom, mnogo sam ga slušao. Dao mi je dijalekt. Uvek sam učio slušajući. Nije bio previše težak. Mislio sam da će biti teško, to je bio dijalekt koji nisam poznavao. Tamo je melodija ono što je važno. Pokušao sam da razgovaram sa ljudima u Gaziantepu tim dijalektom. Ljudima se takođe dopalo. Bilo je dobro, nisam imao velikih poteškoća sa dijalektom.".

Diren Polatogullari, koji je takođe objasnio da su neki glumci u TV seriji Yali Capkini uzimali lekcije za dijalekte, rekao je da su, iako im je u početku bilo teško, uspeli da pravilno odraze dijalekt.

NOVO - Odlazak iz serije Aile / Porodica koji je uznemirio fanove

By: TV Exposed