Domaći film "Bilo jednom u Srbiji" počeo da se snima

Film „Bilo jednom u Srbiji“  u režiji petra Ristovskog  počeo je da se snima u Leskovcu. Film u produkciju LeFilm-a, podržali Filmski Centar Srbije i grad Leskovac. Glumačku postavu filma čine: Viktor Savić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, kao i Sloboda Boba Mićalović, Miki Manojlović, Nemanja Oliverić, Dragan  Petrović Pele, Zoran Cvijanović i ekipa glumaca iz ...

Domaći film "Bilo jednom u Srbiji" počeo da se snima

Film „Bilo jednom u Srbiji“  u režiji petra Ristovskog  počeo je da se snima u Leskovcu. Film u produkciju LeFilm-a, podržali Filmski Centar Srbije i grad Leskovac.

Glumačku postavu filma čine: Viktor Savić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, kao i Sloboda Boba Mićalović, Miki Manojlović, Nemanja Oliverić, Dragan  Petrović Pele, Zoran Cvijanović i ekipa glumaca iz Leskovca, Niša i Vranja.

Radnja serije predstavlja period 2 godine nakon Prvog svetskog rata. Glavni akteri Dine i Cone po povratku iz “Belog sveta”u rodni Leskovac, postaju heroji. Cone koji je znanje stekao u Mančesteru pokreće tekstilnu industriju i ponovo osvaja svoju verenicu Zorku. Dine ponovo pokreće bioskop, dok su Ružica i Zorka čaršijske lepotice. Film je inspirisan stvarnim događajima i nosi u sebi romantičnu nostalgičnu i duhovitu priču, gde sasvim obični ljudi poput Coneta donose promene u Leskovac.

Snimanje filma se planira za naredna dva meseca u Leskovcu, Grdelici, Vučju, Vlasotincu i još nekoliko mesta iz okoline Leskovca. Takođe se planira i snimanje serije.

- U nastavku ćete pročitati neke od navoda celokupnog tima...

„Trudimo se da napravimo romantičnu melodramu, preduzetničku priča u koja će prikazati stanja duha Leskovčana onog vremena, veoma specifičnog. Sa jedne strane narod nailazi na ozbiljne probleme posle Prvog svetskog rata, a sa druge strane poseduje jedan nepobedivi duh, koji ih je održao, a taj duh je njihova životna inspiracija i njihov način života, vođen ambicijom koja ih je gurala napred. Ovo je priča o razvoju tekstilne industrije u Leskovcu, što je fenomen na koji svi možemo da budemo ponosni. Do Drugog svetskog rata je ovaj grad zaista bio prepoznat u Evropi i svetu po svojim dostignućima u ovoj industriji.“ izjavio je reditelj Petar Ristovski.

Viktor Savić u ulozi Coneta je rekao: „Ovo je priča koja nadahnjuje i pokreće, a to je i razlog zašto sam prihvatio ovu ulogu. Mislim da je nama u Srbiji ova priča neophodna, jer podiže duh naroda, jer kada kažemo Zlatno doba Leskovca, to ujedno znači i Zlatno doba Srbije.“  

 „ Zorka je jedna vešta, brza, svevremena žena,  žena koja je svakako ispred svog vremena. Radosna, živog duha, više predstavnik modernih žena, nego tadašnjih. Nalazi se u ljubavnom trouglu, između dve vatre, između Coneta i Prokića“ rekla je Teodora Ristovski koja glumi Zorku-glavni ženski lik.

Radovan Vujović u ulozi Aćima Prokića: „Scenario je veoma zanimljiv i predstavlja pravo osveženje u periodu ovih krimi, policijskih i akcionih trilera. Ovo je jedna topla bajka o sitnim, bitnim stvarima.“

Producent i autor celokupnog projekta,Zvonimir Šimunec je povodom prvih snimljenih kadrova izjavio: „Naši likovi su živeli u periodu kada se mnogo istorije strušilo na malo geografije. Na ovom mestu je pre 100 godina započeo preporod jednog malog mesta do tada gotovo neprimetne varošice. Leskovac su ekonomski centri tadašnje Evrope, samo jednu deceniju kasnije  prozvali “Srpski Mančester”. Kažu da snimanje na autentičnim lokacijama  iznedri  posebnu energiju koja se kasnije vidi u filmu. “

By: TV Exposed

NOVO - Uskoro film o Silvani Armenulić