Film Zee van tijd | More vremena – radnja i uloge

Zee van tijd | More vremena govori o posledicama događaja koji se naziva 'najgorom noćnom morom roditelja'. Svako može da pretpostavi šta je to.

Film Zee van tijd | More vremena – radnja i uloge

Foto Credits: IMDB

Film Zee van tijd | More vremena počinje 1980-ih slikama para, Lukasa i Johane, koji putuju po svetu jedrenjakom sa svojim sinom Kajom. Porodični filmovi prikazani na brodu uglavnom zrače intenzivnom srećom. Ipak…

Zatim sledi šok - kratki bljesak unapred u sadašnjost, u kojem je stariji pozorišni reditelj pod stresom i uvežbava predstavu sa glumcima. Kakve veze slike dva vremena imaju jedna sa drugom, postaće jasno kasnije.

Povratak u osamdesete, gde mladi par na jedrenjaku prolazi od raja do pakla kada njihovo dete iznenada nestane. Dečak nikada nije pronađen, nakon čega Johana tone, vraća se nazad u Holandiju u dubokoj bedi. Vidimo njenu očajničku borbu sa svojom srceparajućom tugom. „Izgleda kao da živim unazad“, tako opisuje kako se oseća. Njena mračna depresija vrši intenzivan pritisak na Lukasa i razdvaja par.

Sledi i ispad, koji će zbog promene Lukasovog stava ispasti drugačije od očekivanog. To zvuči nejasno, ali ne treba da govorimo više o tome. Nakon ovog raspleta, radnja filma se odvija u sadašnjosti, osim nekoliko flešbekova.

 Lukas je ostareli pozorišni reditelj koji stvara veoma ličnu oproštajnu predstavu u pozorišnoj kompaniji. Johana je takođe četrdeset godina starija i ispostavilo se da ima tajnu.

Film govori o emocionalnom uraganu koji uzrokuje traumatičan događaj i oni koji su kreirali film to žele da svi znaju. U melodramatičnom preopterećenju prepoznajemo ruku scenariste Marike van der Pol, koja je takođe malo toga ostavila mašti u svojim prethodnim filmovima.

Zee van tijd | More vremena takođe izaziva svaku emociju, često dramatično podvučenu muzikom. Za one koji to još nisu razumeli, postoje fraze poput: „Oboje smo prošli kroz pakao.”.

Svako ko voli dramu koja prožima svaku emociju ne bi trebalo da propusti film Zee van tijd, a svako ko želi da se posveti svom umu imaće dosta vremena.

Uloge

Uloge u filmu Zee van tijd | More vremena tumače Allie Harmsen i Elsie de Brauw kao Johana (u različitim vremenskim periodima), Reinout Scholten van Aschat i Gijs Scholten van Aschat kao Lukas, Barbara Sobels kao Mem, Koen Franse kao Heit, Mieneke Bakker kao Masja.

U filmu se pojavljuju i Diana Dobbelman, Ruben Lursen, Kim Hertogs, Jules Hamel, Sophie van Oers i drugi.

Premijera ovog holandskog filma je bila 13. oktobra 2022. godine. Projekat je sniman u Portugalu u mestu Azores. Za produkciju su bile zadužene kompanije DFW (Dutch FilmWorks), Eyeworks Film & TV Drama i KRO-NCRV.

NOVO - Perihan Savas o seriji Dilek Tasi / Kamen želja

By: TV Exposed