Španski Film El ciudadano ilustre - The Distinguished Citizen (2016)

The Distinguished Citizen je argentinsko-španski film i koji pripada kategorijama drame i komedije. Režiseri ovog filma su Gastón Duprat i Mariano Cohn, a scenario je napisao Andrés Duprat. Radnja filma je snimana u Barseloni a film traje sat i 58 minuta. Budžet za snimanje ovog filma je iznosio $1.700.000. Premijera je bila u Veneciji 4. ...

Španski Film El ciudadano ilustre - The Distinguished Citizen (2016)

The Distinguished Citizen je argentinsko-španski film i koji pripada kategorijama drame i komedije.

Režiseri ovog filma su Gastón Duprat i Mariano Cohn, a scenario je napisao Andrés Duprat. Radnja filma je snimana u Barseloni a film traje sat i 58 minuta. Budžet za snimanje ovog filma je iznosio $1.700.000. Premijera je bila u Veneciji 4. septembra 2016. godine.

Uloge u filmu tumače:

  • Oscar Martínez kao Daniel Mantovani
  • Dady Brieva kao Antonio
  • Andrea Frigerio kao Irene
  • Belén Chavanne kao Julia

Izabran je da se takmiči za Zlatnog lava na 73. Venecijanskom međunarodnom filmskom festivalu. U Veneciji je Oscar Martinez osvojio Volpi cup nagradu za najboljeg glumca. Film je predviđen kao argentinski izbor za najbolji film na stranom jeziku na 89. nagradama Akademije, ali nije nominovan. Na četvrtim Platino nagradama osvojio je nagradu kao najbolji iberoamerički film.

https://www.youtube.com/watch?v=2f5La9q2_k8&feature=emb_title

Radnja filma

Radnja filma prati gospdoina Mantovanija kog tumači Oscar Martinez. Nakon što je odbio velike i prestižne nagrade širom sveta, gospodin Mantovani, dobitnik književne nagrade za književnost, prihvata poziv da poseti svoj rodni grad u Argentini, što je bila inspiracija za sve njegove knjige. Ispada da je prihvatanje ovog poziva zapravo jedna od lošijih ideja i odluka u njegovom životu. U ovom filmu Mantovanija očekuje neočekivano, kako i ne bi, kad je koristio prave ljude kao likove u svojim romanima!

By: TV Exposed