Gozde Turker u novoj seriji

Turska glumica Gozde Turker je privukla dosta pažnje na sebe ulogom u popularnoj TV seriji Kardeslerim / Moja braća. Gozde će uskoro raditi na novom projektu.

Gozde Turker u novoj seriji

Foto Credits: Karar

Gozde Turker je potpisala ugovor sa kompanijom Bozdag Film. Ova poznata produkciona kompanija koja je između ostalog zadužena za seriju Kurulus Osman, baš kao i projekat Dirilis: Ertugrul ranije, priprema novu seriju. Reč je o novoj vojnoj seriji pod nazivom Al sancak / Crvena zastava, u kojoj će Gozde tumačiti lik ženskog oficira, kapetana Asli. Gledaćemo je dakle u potpunom drugačijem okruženju, nego što je to bio slučaj u seriji Kardeslerim.

Gozde Turker je mlada turska glumica koja je rodjena 17. septembra 1995. godine u Bursi. Do sada je radila na četiri projekta. Najznačajnije uloge imala je u serijama Poyraz Karayel 2015. godine, Istanbullu Gelin 2017 godine i Kardeslerim / Moja braća. U seriji Poyraz Karayel je glumila Melis u osam epizoda. U popularnoj TV seriji Istanbullu Gelin se pojavila u 4 epizode, dok je pažnju na sebe privukla ulogom Harike u seriji Moja braća. Karijeru je otpočela ulogom Safiye Hatun u seriji Sulejman Veličanstveni u kojoj se pojavila u 12 epizoda.

Sada ćemo je gledati u petoj ulozi u njenoj glumačkoj karijeri koja je serijom Kardeslerim u usponu. Ostaje da se vidi da li će ovaj trend biti nastavljen, a mnogo toga zavisiće o serije Al Sancak od koje su očekivanja na veoma visokom nivou.

NOVO - Serenay Sarikaya u novoj TV seriji, postala partnerka Kivancu Tatlitugu!

By: TV Exposed