Hristo Šopov - Dimitar iz "Južnog vetra" ali i još mnogo toga

Hristo Šopov je poznati bugarski glumac rođen 4. januara 1964. godine. Njegov otac Naum Šopov jedan je od najpoznatijih bugarskih glumaca. Rođen je u Sofiji, glumio je u velikom broju filmova, a najzapaženiji je kao “Pontije Pilat” iz filma Mela Gibsona “Stradanje Hristovo”. Na ovim prostorima, najveću pažnju je privukao kao surovi mafijaš Dimitar Mitevski ...

Hristo Šopov - Dimitar iz "Južnog vetra" ali i još mnogo toga

Hristo Šopov je poznati bugarski glumac rođen 4. januara 1964. godine. Njegov otac Naum Šopov jedan je od najpoznatijih bugarskih glumaca.

Rođen je u Sofiji, glumio je u velikom broju filmova, a najzapaženiji je kao "Pontije Pilat" iz filma Mela Gibsona "Stradanje Hristovo". Na ovim prostorima, najveću pažnju je privukao kao surovi mafijaš Dimitar Mitevski u filmu i seriji "Južni vetar". Scena u kojoj govori "Da će jednostavno da mu uzme sve" (Vaju, crnogorskoj mafiji) postala je jedna od kultnih.

Šopov je oživeo ulogu Pilata u filmu "Istraga" iz 2006. godine. Njegova dvojna uloga Pilata čini ga, zajedno sa Frankom Thringom, jednim od dva glumca koji dva puta prikazuju lika koji je direktno odgovoran za autorizaciju raspeća Isusa Hrista.

Postao je jedan od najuspešnijih glumaca u Bugarskoj, a debitovao je 1981. u filmu Dishai, choveche (Diši, mali čoveče). Njegov rad na sceni uključuje mnoge bugarske filmove poput Vchera i Sledvai me (Prati me). Takođe se pojavio u nekoliko američkih filmova niskog budžeta, uključujući Phantom Force, Target of Opportunity i Alien Hunter.

U svojoj zemlji najpoznatiji je po ulozi u filmu Vchera, koji je postao simbol nekoliko generacija. Film je priča o mladim Bugarima koji su studirali na engleskom koledžu u vreme komunističke vladavine.

By: TV Exposed