Koliko turski glumci zaradjuju od reklama na društvenim mrežama?!

Turski novinar Mesut Yilmaz je za njegov list Milliyet doneo jednu drugačiju priču. Yilmaz se bavio tim koliko turski glumci zaradjuju od reklamnih objava na društvenim mrežama.

Koliko turski glumci zaradjuju od reklama na društvenim mrežama?!

Foto Credits: IMDB

Brojke koje turski glumci mogu da zarade po samo jednoj objavi uopšte nisu male. Naprotiv. Evo neki podataka koji su izneti.

Na primer, Burak Ozcivit koji ima preko 24 miliona pratilaca na Instagramu po jednom postu može da zaradi 2.7 miliona turskih lira. Dakle za jednu objavu gde ovaj popularni turski glumac reklamira neki brend može da dobije i milionske iznose.

Među damama, najveću zaradu može da ostvari Hande Ercel. Ova popularna turska glumica koja ima više pratilaca od Buraka, odnosno preko 30 miliona pratilaca na Instagramu, zaradi oko 600.000 turskih lira po objavi.

Stotine hiljada lira i za druge glumce

Drugi turski glumci ostvaruju nešto manje zarade, ali se i one mere u stotinama hiljada turskih lira. Na primer, Meryem Uzerli zaradi 539.000 TL po objavi. Fahriye Evcen po jednom postu na Instagramu zaradi pola miliona turskih lira – nije loše, zar ne?

Serenay Sarikaya po objavi naplaćuje takođe 500.000 turskih lira.

Serkan Cayoglu je nešto povoljniji, pa zaradi 400.000 objava po jednoj reklamnoj objavi na društvenim mrežama.

Zanimljivo je i da Kivanc Tatlitug ne želi da objavljuje reklamne postove sem ako nema ugovor sa jakim brendom, kao ni Cagatay Ulusoy.

NOVO - Sumeyye Aydogan se pridružila trendu

By: TV Exposed