Najpopularnije turske serije 2022. godine

Turske TV serije uživaju veliko poštovanje širom sveta. Nova analiza, odnosno rang lista donosi brojke kada je reč o prosečnom rejtingu istih u toku 2022. godine.

Najpopularnije turske serije 2022. godine

Foto Credits: IMDB

Svi mi imamo svoje favorite kada su u pitanju turske serije. Ovog puta donosimo tačne podatke, odnosno rang listu serija na osnovu prosečne gledanosti u Turskoj. Ovo naravno ne mora da znači da su ove turske TV serije najpopularnije svima, čak i da se dopadaju svima, ali daje određenu sliku o projektima. Krenimo redom.

Na 10. mestu je serija Mahkum / Zatvorenik sa prosečnim rejtingom od 6.37. Deveto mesto pripada seriji Yasak Elma / Zabranjena jabuka sa prosečnim rejtingom od 6.45. Nešto bolja, sa 6.71 je na osmoj poziciji serija Ben Bu Cihana Sigmazam / Ne mogu da se uklopim u ovaj svet. Sedmo mesto sa prosečnim rejtngom od 7.06, koji je rastao i do 9 zauzela je serija Camdaki Kiz. Šesta je serija Teskilat / Organizacija sa brojkom od 7.48, sa takodje izletima do rejtinga od 9. Petu poziciju zauzima istorijska serija Alparslan Buyuk Selcuklu / Alparslan veliki Seldžuk sa rejtingom koji je u proseku iznosio 7.94.

Na četvrtom mestu je serija Yargi / Presuda sa prosečnim rejtingom od 8.64. Treću poziciju je zauzela istorijska serija Kurulus Osman sa 9.60. Druga je serija Yali Capkini koja je zabeležila rekordne gledanosti u sve tri kategorije, ali kada je u pitanju prosečni rejting je ostvarila nešto niži rezultat od projekta Gonul Dagi. Yali Capkini je ostvario total rejting od 15.31, AB od 12.52 i ABC1 od 13.64.

Ipak kada je pitanju prosečan rejting, najbolja je bila serija Gonul Dagi sa rezultatom od 10.63.

Zanimljivo je da najgledaniji program u 2022. u Turksoj nije bila nijedna serija, već sport. Tačnije, finale Svetskog prvenstva u fudbalu sa total rejtingom od 16.50, AB od 20.99 i ABC1 od 19.52.

NOVO - Poznato kada počinje nova turska serija Dokuz Oguz / Deveti sin

By: TV Exposed