Nove opcije za seriju Ataturk

Potpuno nova situacija je nastala za seriju Ataturk, koju je pripremila Disney Plus platforma, ali je najavljeno da će biti prikazana u filmskom formatu samo na Fox TV-u u Turskoj.

Nove opcije za seriju Ataturk

Foto Credits: Internet Haber

Novinar Fatih Altayli je pre nekoliko dana podelio glasinu koju je dobio i najavio da su platforme Netflix i Amazon Prime zainteresovane za seriju Ataturk.

U štampi se deli mnogo vesti da obe platforme ulažu prave napore da isporuče seriju svojim pretplatnicima širom sveta.

Veliku reakciju izazvale su optužbe da je Disney Plus poništio svoju odluku da seriju Ataturk prikaže širom sveta kao rezultat pritiska jermenskog lobija. Nakon ove situacije, najava Fox TV-a da će seriju emitovati u filmskom formatu nije smirila reakcije. Nakon velikih kritika u Turskoj, posebno na društvenim mrežama, serija Ataturk iznenada je postala prva na dnevnom redu.

Borba dve platforme

Novinar Fatih Altayli napisao je članak u kojem se navodi da će Netflix ili Amazon Prime Video platforme emitovati seriju Ataturk, dakle ili jedna ili druga.

Snimanje serije Ataturk, u kojoj je korišćeno 3 hiljade kaskadera i desetine hiljada statista na originalnim lokacijama u Turskoj, kao i u Makedoniji, trajalo je mesecima.

Dok je u glavnoj ulozi Aras Bulut Iynemli, Fatih Altayli je u svom članku takođe naveo da je serija koštala 17,5 miliona dolara.

Emitovanje serije Atuturk širom sveta preko Netflixa ili Amazon Prime Video platforme će proizvesti mnogo efikasniji rezultat od susreta sa publikom na Disney Plus-u.

NOVO - Serija Sahane Hayatim / Moj divni život ima kvalitetan glumački kadar

By: TV Exposed