Novi aerodrom u Istanbulu

Od 6.4.2019. u 14 sati prema turskome vremenu, svi međunarodni i domaći letovi najpoznatije turske aviotvrtke i jedne od najboljih aviotvrtki na svijetu, Turkish Airlines, presumjereni su na novi istanbulski aerodrom (IST), za koji neki tvrde da je najveći na svijetu. AZrčna luka podignuta je sjeverno od grada, nadomak obale Crnoga Mora te je prilično ...

Novi aerodrom u Istanbulu

Od 6.4.2019. u 14 sati prema turskome vremenu, svi međunarodni i domaći letovi najpoznatije turske aviotvrtke i jedne od najboljih aviotvrtki na svijetu, Turkish Airlines, presumjereni su na novi istanbulski aerodrom (IST), za koji neki tvrde da je najveći na svijetu.

AZrčna luka podignuta je sjeverno od grada, nadomak obale Crnoga Mora te je prilično daleko od centra, puno dalj enego li je slučaj bio sa starim aerodromom.

Izgradnja je završena, ali neki dijelovi još uvijek nisu otvoreni za uporabu. Broj je šaltera povećan pa je tako smanjena gužva kao i redovi, a postoje i moderne metode skeniranja karata i putovnica.

Unatoč prilično velikoj udaljenosti aerodroma od samoga grada, prijevoz do istoga je prilično jednostavan i vrlo dobro uređen. Taksi je najskuplja opcija te vas do centra može izaći oko 30 eura, dok su su prednost gradski autobusi kojima se može stići do svih dijelova grada. Prometuju svakih nekoliko minuta, a platiti možete karticom. Cijena je oko 20 turskih lira, ovisno o mjestu na koje idete. Osim toga, trenutno se grade i dvije metro linije za koje se pretpostavlja da će biti dovršene sljedeće godine.