Pančevo dobija filmski studio od 12.000 kvadrata

Pančevo će dobiti filmski grad sa tri studija i pratećim objektima. Na području Pančeva zvanom “Hipodrom” biće izgrađen filmski grad površine 12.000 kvadratnih metara. U njemu će biti zaposleno oko 90 osoba, od kojih će 22 će dobiti stalno zaposlenje. Snimanje filmova u Pančevu nije novost. Na nekoliko lokacija u gradu do sada je snimljeno ...

Pančevo dobija filmski studio od 12.000 kvadrata

Pančevo će dobiti filmski grad sa tri studija i pratećim objektima.

Na području Pančeva zvanom "Hipodrom" biće izgrađen filmski grad površine 12.000 kvadratnih metara. U njemu će biti zaposleno oko 90 osoba, od kojih će 22 će dobiti stalno zaposlenje.

Snimanje filmova u Pančevu nije novost. Na nekoliko lokacija u gradu do sada je snimljeno preko 150 kultnih scena. I to, najviše scena za filmove poput "Balkan ekspres", "Ko to tamo peva", "Maratonci trči počasni krug".

Grad Pančevo ima propisanu ubrzanu proceduru za pomoć filmskim ekipama. Iz tog razloga je često prvi izbor prilikom odabira lokacija za snimanje.

To je potvrdio i Miško Stevanović, filmadžija koji decenijama snima u Pančevu:

"Pančevo je bilo i pre mog početka rada na filmu, tokom moga rada, a mislim da će biti i ubuduće ozbiljna lokacija za snimanje filmova. Ono što filmadžije traže - lako nalaze u Pančevu. Sve što je trebalo za snimanje, a što je bilo moguće, mi smo dobijali i zato smo se i vraćali i vraćamo se i dalje Pančevu. Uslediće i uređenje Tamiškog keja na kojem smo snimali pre trideset godina italijansku seriju "Mama Lučija" i verujem da će i ubuduće služiti i nama za snimanja, a i Pančevcima za uživanje", objasnio je Miško Stevanović.

By: TV Exposed