Ovaj turski projekat cilja Oskara!

Turske serije i filmovi postaju sve ozbiljniji i po pitanju priče i produkcije. Mnogi kreatori turskih projekata ne kriju želju da stanu rame uz rame sa Holivudskim hitovima.

Ovaj turski projekat cilja Oskara!

Foto Credits: Internet Haber

Jedan od takvih pokušaja bila je i turska internet serija Boru 2039 / Vuk 2039. Po svemu sudeći, taj ceo projekat nije baš prošao sjajno. Ipak, ovo je samo prvi u nizu projekata koji će pokušati da se bori sa najpopularnijim naslovima sveta.

Can Ulkay je čestitao svima godišnjicu bitke Canakkale i najavio da se rad na njegovom novom filmu Nusrat: Demir ve Kan koji će doneti priču o minopolagaču Nusratu nastavlja. Nusrat je promenio kurs bitke Canakkale (Galipoljska bitka) i mnogi smatraju to kao prekretnicu pri stvaranju Turske republike. Objavljivanje filma se (namerno) poklapa sa 100. godišnjicom osnivanja ove republike i film će biti prikazan na Kanskom festivalu.

Kreatori ovog projekta ne kriju da im je cilj nominacija za Oskara. Sve oko ovog filma će kako kažu biti na veoma visokom nivou i spremni su da se takmiče sa najboljima.

Snimanja kadrova na filmu Nusrat: Demir ve Kan će početi nakon završetka rada na novoj istorijskoj seriji Mevlana.

NOVO - Evo ko bi mogao da bude partner Neslihan Atagul u novoj seriji

By: Milt-TV Exposed